(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tolerantie is in de cannabiswereld niet per se iets positiefs, maar gelukkig kunnen Omega-3 vetzuren er voor zorgen dat je weer sneller en meer effect voelt van je wiet • Een actuele stand van zaken voor wat betreft cannabis als behandeltherapie bij kanker • Wietolie is een goed alternatief medicijn bij artrose, met dank aan de twee bekendste cannabinoïden THC en CBD • Rauwe cannabis is niets minder dan een superfood, daarom 7 manieren om niet gedecarboxyleerde wiet te consumeren • White Widow is niet alleen een topper bij recreatief gebruik, deze strain biedt ook veel medische kwaliteiten!

Een bekend fenomeen bij regelmatig cannabisgebruik is dat je een tolerantie voor de werkzame stoffen opbouwt. Je hebt op den duur dus meer cannabis (THC) nodig voor hetzelfde (medicinale) effect.  Op zich kan dit geen kwaad, want je tolerantie voor cannabis gaat vanzelf weer omlaag wanneer je een tijdje geen cannabis gebruikt. Maar ja, wie wil dat nou?

Wil of kun je je medicatie echt niet missen, dan zou je je tolerantie ook omlaag kunnen brengen met Omega-3 vetzuren. Hoe minder je nodig hebt hoe beter immers. Niet in de laatste plaats voor je portemonnee, want cannabis is niet altijd even voordelig. Lees HIER verder hoe je die broodnodige vetten binnenkrijgt!

Cannabinoïden – de werkzame bestanddelen in cannabis – hebben veel toepassingen bij de behandeling van kanker. Recente onderzoeken tonen aan dat cannabinoïden de potentie hebben om de toename van bloedplaatjes te remmen. Naarmate het onderzoek vordert wordt steeds meer bespreekbaar hoe cannabis kan worden gebruikt als een uitstekende behandeltherapie bij kanker.

De Amerikaanse voedsel- en medicijnwaakhond FDA heeft het gebruik van twee cannabinoïden inmiddels goedgekeurd voor de behandeling van misselijkheid en braken in verband met kanker. Het bureau heeft echter cannabis zelf nog niet goedgekeurd. Mediwietsite geeft een actuele stand van zaken voor wat betreft kanker en cannabis als behandeltherapie. Lees HIER verder

In Nederland lopen ongeveer een miljoen mensen rond met osteoartritis, in de volksmond beter bekend als artrose. Het is daarmee één van de drie meest voorkomende reumatische aandoeningen in de lage landen. In tegenstelling tot de populaire gedachte echter, komt deze ziekte niet alleen onder ouderen voor. De kans op artrose neemt wel toe naarmate je ouder wordt, maar ook jonge mensen kunnen de ziekte krijgen.

Patiënten kunnen pijnstillers voorgeschreven krijgen of geadviseerd worden NSAID’s – zoals ibuprofen – te gebruiken tegen de symptomen van hun ziekte. Helaas zijn deze middelen niet zonder schadelijke bijwerkingen en ook niet altijd even effectief. Cannabis blijkt vaak een effectiever én veiliger alternatief voor deze schadelijke middelen. Immers, de meest voorkomende werkzame cannabinoïden in wiet, THC en CBD, blijken enorm potente ontstekingsremmers. Lees HIER verder

Welbeschouwd is cannabis een superfood. Het heeft een hoge voedingswaarde en zit boordenvol gezonde bestanddelen zoals vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat de plant cannabinoïden, de werkzame bestanddelen in wiet of hennep. De meest voorkomende: THCA en CBDA. Bovendien zit het vol met terpenen die ook bijdragen aan de gezondheidswaarde.

Een groeiend aantal onderzoeken wijst uit dat het consumeren van rauwe cannabis enorme gezondheidsvoordelen heeft. Voordelen die alleen worden gevonden in rauwe, onverwarmde (dus niet gedecarboxyleerde) hennep en wiet. Mediwietsite zet 7 manieren op een rij waarop je rauwe wiet toch (enigszins) smakelijk kunt verorberen:

 1. Rauwe wiet in salades
 2. Cannabis juicen
 3. Dressings met rauwe wiet
 4. Sandwich met wietbladeren
 5. Salsa’s
 6. Waterijs met rauwe wiet
 7. Sauzen

Lees HIER verder

Vraag in de coffeeshop naar een sterke medicinale wietsoort, en de kans is groot dat je met White Widow naar huis gaat. Deze wietsoort van Nederlandse makelij is populair bij recreatieve gebruikers, maar biedt medicinale gebruikers ook veel voordelen.

Mediwietsite zet zes wetenswaardigheden over deze vaderlandse topper op een rijtje, te weten:

 1. White Widow is een feel good wietsoort
 2. Last van stress? White Widow helpt
 3. White Widow is goede pijnstiller
 4. Veel THC en weinig CBD
 5. De high blijft lang aan
 6. De soort heeft ook nadelen

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[openingsfoto: Big Blink Creative/Shutterstock, voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite]
(advertentie)