(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zijn bijna kunst-achtige foto’s die de Politie Basisteam Heerlen maakte bij een minder kunstzinnige bezigheid: het ontmantelen van een wietkwekerij. Normaal gesproken is dat dagelijks werk voor willekeurig welk politiekorps in Nederland, maar wat dit Limburgse geval boven de doorsnee middelmaat doet uitstijgen – naast die gelikte fotografie dus – is de redelijk gigantische omvang van de plantage.  

Pluk de dag wietkweker

Kaalplukken, dat is wat de Nederlandse overheidsinstanties die zich met de bestrijding van wiet bezighouden – politie en justitie dus met name – het liefste doen. Wanneer ze een wietteler te pakken hebben, proberen ze hem niet zelden te ontdoen van alle waardevolle spullen en al het geld dat er aanwezig is bij die persoon. Beetje met de natte vinger het aantal oogsten inschatten en de staatskassa rinkelt weer!

Toch zijn ook de ‘gewone’ standaardstraffen voor wietteelt, los van dit ontnemen van ‘crimineel vermogen’, al behoorlijk. Veel mensen weten het wellicht niet eens, maar volgens de politie in Heerlen staat er een maximum gevangenisstraf van 3 jaar plus een geldboete van maximaal 81.000 euro op ‘illegale hennepteelt’.

En: “Iedereen die bezig is met illegale hennepteelt is strafbaar. Of dat nu gebeurt met de productie of de verkoop, of andere zaken die hiermee samenhangen”, waarschuwen de Limburgse dienders ook nog op Facebook.

Tellen, tellen en afrekenen

Waar we deze strenge waarschuwingen aan te danken hebben, zo ineens? Dat heeft wellicht alles van doen met de omvang van de wietkwekerij die zij dinsdag te lijf gingen. Niet voor niks spreekt de politie al in de kop boven het bericht van ‘PROFESSIONELE HENNEPKWEKERIJ’.

Over een zee van groen gesproken…

Godnondeju, dat zijn niet weinig verboden plantjes ook, hier in een bedrijfspand aan de Heerlerweg in Heerlen. Nadat de politie er samen met Enexis en het interventieteam van de gemeente Heerlen was binnengevallen, kon het tellen beginnen. Men ging er eens goed voor zitten zogezegd.

Met de stekjes was de dienstdoende telgeit nog wel snel klaar: 36 stuks. Maar bij de wat grotere zussen duurde het een stuk langer en stokte de politieteller pas bij 1.590 wietplanten!

Vanzelfsprekend is de hele mikmak inmiddels kapot. Resten alleen die mooie foto’s nog, maar wat koop je daarvoor nog inderdaad…

Niet je doorsnee kweektentje nee…

Geblurde gezichten bij de planten-killers…

(advertentie)