(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je bent nooit te oud om iets te leren, maar natuurlijk ook nooit te jong. Maak kennis met een landgenoot van slechts achttien lentes, die afgelopen weekend in België werd geklist door de Vlaamse flikken met een indrukwekkende hoeveelheid verboden handelswaar (drugs ja) en zwart geld!

Promotie

Normaal gesproken zouden we dit actuele Belgische nieuws wellicht behandelen in de wekelijkse fotorubriek ‘Wietoorlog in Beeld‘ die op woensdag online gaat. Daarin figureert niet zelden een foto van de Antwerpse politie, met name ook vanwege de ongekende schoonheid van de foto’s (geintje, ze zijn zo spuuglelijk dat het weer bijna kunst wordt).

Maar in dit specifieke geval maakt het nieuwsbericht promotie naar de gewone kolommen van CNNBS en dat heeft natuurlijk alles te maken met de leeftijd van de hoofdpersoon en zijn afkomst: achttien jaar en Nederland. Watskeburt in Heist?

Politieactie Etoile

Heist-op-den-Berg is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, in de Zuiderkempen. Niet al te ver van de Nederlandse grens vandaan en dus min of meer per definitie ook het werkterrein van drugsdealers met NL in het paspoort. Of NL op het – in dit geval pas nét verkregen – rijbewijs van onze 18-jarige landgenoot, dat kan ook.

Hoe dan ook, de lokale politiemensen daar in Heist namen afgelopen zaterdag deel aan een actie genaamd ‘Etoile’. Dat betekent ‘ster’ en de absolute ster van de show ter ere van de bestrijding van drugstoerisme was onze net meerderjarige en net in het bezit van een rijbewijs zijnde medelander.

Vruchten plukken

Volgens de Politiezone Heist op Facebook was Ster een grandioos succes. “Deze actie toont aan dat de inspanningen van onze politiezone vruchten afwerpen.” Die vruchten hebben ook een gezicht en dat ziet er zo uit:

Amai, niet verkeerd voor een jochie van achttien, dat dient gezegd. Wel heel verkeerd is het dat juist deze op het oog succesvol ondernemende jongeman werd gecontroleerd en geklist door de politie in Heist. Want verder leverde heel die operatie Ster 1 automobilist op die alcohol op had en nog 1 automobilist die met ‘drugs achter het stuur’ zat, aldus het social media berichtje.

De rijdende dealer

Bloederige pech dus, dat precies onze dealende landgenoot uitgroeide tot het grote succesnummer van de politieactie. Op zich ook wel weer verdiend hoor, aangezien het bezit op zo’n jeugdige leeftijd van 17.000 euro cash, 1 kilo speed, meerdere bolletjes cocaïne, 1 mes en 250 gram wiet zonder overdrijven een prima score kan worden genoemd. Zeker vanuit het standpunt van de drugstoerismebestrijding.

De gearresteerde 18-jarige Nederlander is zondag al voorgeleid aan de onderzoeksrechter en die aarzelde niet en hield de jongeman aan. “Het gerechtelijk onderzoek wordt momenteel verdergezet”, meldt de politie nog en dus zien we hem voorlopig niet op het voetbalveld terug in de O19-selectie.

Samenvattend: de jonge Nederlander is zodoende al zijn softe en harde drugs, 17k contant geld en zijn vrijheid kwijtgeraakt bij de buren. En als toetje besluit de politie nog met dit: “Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.”

(advertentie)