(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Pineapple Poison

Of je nou buiten of binnen wiet kweekt, met Pinapple Poison zit je altijd goed! Deze sativa dominante kruising tussen Pineapple en Durban Poison bloeit namelijk supersnel in slechts 8 weken, en is een sterke wietsoort die goed tegen de kou kan en resistent is tegen schimmels. Een super sativa pur sang!

Als je buiten een paar mooie wietplanten wil kweken, kies dan niet alléén autoflowers maar spreid je kansen op succes met een mooie buitensoort zoals Pineapple Poison. Deze sativa dominante hybride werd speciaal door de Super Sativa Seed Club veredeld, om zowel buiten als binnen te kunnen kweken. Het is een sterke sativa dominante wietsoort die goed bestand is tegen koud weer en schimmels.

Pineapple Poison wietPineapple Poison

Pineapple x Durban Poison

Om Pineapple Poison te maken werd de old school Skunk variëteit Pineapple gekruist met Dutch Passions Durban Poison. Het doel was een zo sterk mogelijke wietsoort te maken, met een zinnenprikkelend terpenenprofiel. Dat is met Pineapple Poison goed gelukt. Ze kan probleemloos zowel buiten als binnen gekweekt worden, en heeft een complexe zoete maar ook kruidige smaak. Een heerlijke mix van tropische smaken en het kruidige anijs-aroma van Durban Poison.

Voor een sativa heeft deze wietsoort een verrassend korte bloeifase van slechts 8 weken, en sommige fenotypes kunnen zelfs al na 7 weken klaar zijn! Samen met haar goede weerstand tegen kou en schimmels is het dan ook een heel gemakkelijke wietsoort om te kweken. Ideaal voor mensen die een keer een echte sativa willen ervaren, maar dan zonder de moeilijkheden die typische sativa’s met zich meebrengen.

De korte bloeifase vergroot je kans op een geslaagde oogst, en de goede weerstand zorgt ervoor dat dat ook in Nederland en België gewoon buiten kan. En terwijl Pineapple Poison een koud klimaat goed kan trotseren, excelleert ze in een warme zonnige omgeving. Binnenkwekers kunnen dus helemaal op een geslaagde oogst rekenen.

Compacte toppen, lange bloeiharen

Toppen van Pineapple Poison hebben typerende lange bloeiharen, en daarmee een prachtige oranje bag appeal. Onder de lange bloeiharen zijn de toppen echter verrassend compact voor een sativa. Een dikke laag plakkerige trichomen geven de wiet haar bijzondere aroma dat niet alleen zoet en tropisch is maar ook kruidig, en met een vleugje anijs van de Durban Poison. Een bijzonder terpenenprofiel voor cannabis fijnproevers.

Buiten in de volle grond, kan een Pineapple Poison plant met gemak een halve kilo wiet opleveren, en bij de juiste omstandigheden zelfs een kilo. Binnen mag je rekenen op zo’n 350 tot 450 gram per vierkante meter. Dit lijkt misschien bescheiden maar is een mooie oogst voor een sativa die maar 8 weken hoeft te bloeien.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Pineapple, Durban Poison
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Geur/smaak: complex aroma, zoet en tropisch, kruidig en bloemig, anijs
  • Effect: sterk energiek effect, hoog in THC, creatief en activerend
  • Zadenbedrijf: Super Sativa Seed Club
(advertentie)