(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Lieve Muna, Ik heb een tijdje geleden zelf wat zaden gemaakt van Charlotte’s Web planten die ik uit het buitenland bestelde. Ik weet niet meer precies waarmee ik ze kruiste maar het is heel gek, de plant die er uitkwam gaat meteen in de bloei zoals je op de foto kunt zien. Hoe is dit mogelijk?

De plant staat gewoon buiten, ik wilde ook vragen of ik hem nu meteen op 12 uur moet zetten of gewoon wachten? Ik ben benieuwd naar je reactie want het plantje bloeit vanaf het begin af aan? Groet, Michael

Hi Michael,

Interessant, het lijkt erop dat je een autoflower plant aan het kweken bent, heb je daar wel eens van gehoord? Bijna ieder zadenbedrijf verkoopt dit soort zaden tegenwoordig, het zijn planten die geen fotosynthese periode (12/12) nodig hebben om te bloeien. Of je ze nou onder 12 uur licht of 24 uur licht zet, ze bloeien vanzelf na een paar weken, meestal begint het na een kleine maand vanaf het ontkiemen.

plantmunavraag

Michael’s plantje begon meteen al aan haar bloeifase…

Toch is het gek omdat je zegt dat je de zaden zelf hebt gemaakt. De autoflower eigenschap is namelijk recessief en komt alleen in het nageslacht tot uiting wanneer je twee autoflowers met elkaar kruist, of wanneer je een autoflower met een niet autoflower kruist pas na drie generaties. RollingStoned heeft een artikel geschreven waarin het ontstaan van een autoflower wordt uitgelegd, hier kun je het teruglezen. En aangezien de meeste autoflowers gefeminiseerd zijn, betekent het dat er drie dingen gebeurd kunnen zijn.

  1. Je hebt je gewoon in het zaadje vergist, en dit is gewoon een autoflower plant uit een gekocht zaadje.
  2. Je zaadje is afkomstig van een herma-autoflower die zichzelf heeft bevrucht.
  3. Je plant is gewoon een hele snelle bloeier en is al in de bloei omdat de dagen nu net kort genoeg zijn voor haar. Op dit moment duren de dagen zo’n 15,5 uur en de meeste niet autoflowers beginnen met de bloei wanneer de dagen 14 uur of korter duren.

Hoe dan ook, ik denk dat je een mooi plantje hebt staan en zou hem gewoon lekker buiten laten staan. Het gaat toch goed, geen reden om hem op 12 uur te zetten lijkt me. Je kunt proberen wat andere zaden uit dezelfde ‘lichting’ proberen te ontkiemen om te kijken of ze het allemaal hebben. Veel succes met je buitenwiet Michael!

Muna

 

(advertenties)