(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hallo die Muna! Zeg, ik maak me een beetje zorgen over mijn binnentuintje. Ik heb last van enkele flinke uitschieters tussen de planten. Nou ben ik bang dat die grotere planten licht weghouden van de andere, nog kleinere plantjes. 

Kan ik de uitschieters gewoon kortwieken tot de hoogte van de rest en hoe houd ik ze dan ook op gelijke hoogte? Groet, Ferry

Hallo Ferry,

supercroppen4Je kan de uitschieters een kopje kleiner maken door alles boven de hoogte van de ‘normale’ planten weg te knippen, zodat alle wietdames weer even hoog zijn. Uiteraard hoeft het niet tot op de millimeter of centimeter, maar als jet nodig is moet je dus gewoon een flink stuk plant wegkappen.

Let op! Doe dit niet wanneer je planten al in de bloeifase zitten, dat zou eeuwig zonder zijn want dan vernietig je eigenlijk een deel van je oogst.

Wanneer je je uitschieters goed hebt ingekort, zullen ze voortaan hoofdzakelijk in de breedte gaan groeien en blijven alle planten op gelijke hoogte groeien. Je kan dit effect natuurlijk ook middels het zogeheten supercroppen bewerkstelligen, zie het RollingStoned artikel ‘Supercroppen, zo moet het’.

Het kan natuurlijk ook nog dat er een probleem zit bij je kortere planten, waardoor hun groei abnormaal is en je uitschieters eigenlijk normaal groeien. Maar probeer het inkorten eerst maar eens en kijk wat daarvan het resultaat is!

Groetjes, Muna

 

(advertenties)