(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bert is een eerlijke kerel en wil begrijpelijk genoeg dus liever niet de wet overtreden. Geen probleem zou je zeggen, maar tegelijkertijd wil hij dus wel graag goede wiet kweken. Hij stelde onze eigen lieve Muna daarom een simpele vraag: Hoe kan ik zelf thuis goeie kwaliteit wiet kweken zonder de wet te overtreden?

“Of is dat eigenlijk gewoon niet mogelijk?” Voegde hij er nog aan toe. Groetjes van Bert.

Hoi Bert, wat jij wil, dat willen we allemaal wel: legalisatie met de mogelijkheid om zelf thuis een paar planten voor eigen gebruik te kweken. Hopelijk komt het snel zover maar op dit moment is het strikt genomen niet mogelijk om thuis wiet te kweken zonder daarbij de wet te overtreden.

highgradeBuiten 5 of minder wietplanten kweken wordt in Nederland wel gedoogd, maar je overtreedt dan toch de wet. Gedoogd houdt in dat de planten bij een eventuele ontdekking wel ingenomen kunnen worden, maar dat je er niet voor bestraft wordt mits je afstand van de wietplanten doet. Je bent dan dus een beetje semi-legaal bezig maar loopt geen risico op strafvervolging. Is dat je legaal genoeg? Ik zal je vertellen hoe je buiten steengoede wiet kunt kweken, zonder het gebruik van lampen of afzuigers en dergelijke.

Buiten eersteklas wiet kweken

Buiten kun je hele sterke wiet kweken die gemakkelijk kan concurreren met het spul wat je in van de coffeeshops gewend bent en die meestal binnen gekweekt is. Dat is waarschijnlijk wat je bedoelt met goede kwaliteit wiet.

De beste binnenkwekers bootsen het klimaat van buiten in hun binnenkweekruimtes zo goed mogelijk na. Zij weten dat wietplanten buiten zijn geëvolueerd en dus zorgen ze voor licht, lucht en water. Allemaal zaken die de natuur buiten gratis voor je regelt en de zon is ook nog eens vele malen krachtiger dan de beste kweeklamp. Dus waarom is buitenwiet dan vaak van een mindere kwaliteit als binnenwiet? Wel, dat heeft te maken met twee factoren.

  1. Buitenwiet wordt vaak met weinig aandacht gekweekt, men stopt een paar zaadjes in de grond en aan het einde van het seizoen kijkt men wat het resultaat is. Binnenkwekers hebben zich verdiept in de beste kweekmethodes, meststoffen, optimale aarde en nog veel meer van dat soort zaken.
  2. Buitenwiet is vaak niet goed afgerijpt. Juist wanneer de toppen in hun laatste rijpingsfase komen wordt het weer hier slechter. De herfst treedt in en regen en een vochtige lucht zorgen voor toprot waardoor buitenkwekers de wiet moeten oogsten, ondanks dat deze nog niet rijp genoeg is.

outdoorOm buiten ook goede wiet te kweken, moet je er dus voor zorgen dat je wietplanten de kans krijgen om helemaal rijp te te kunnen worden. En dit kun je bereiken door de planten eerder in het seizoen te laten bloeien, zodat ze helemaal rijp zijn voordat de herfst zijn intrede doet.

Om je plant eerder in het seizoen te laten bloeien, moet je wel bereid zijn wat moeite te doen. Je moet de planten namelijk iedere dag op hetzelfde tijdstip verduisteren zodat ze niet meer dan 12 uur licht per dag krijgen. Let wel op want je mag geen dag overslaan, even een weekendje weg zit er dus niet in. Een wietplant heeft ongeveer 8, 9 weken nodig om helemaal af te bloeien dus je moet goed plannen. Als je vroeg in het seizoen zaait kun je halverwege juni al gaan verduisteren en dan heb je eind augustus de beste buitenwiet die er is. Hieronder een video van een paar buitenplanten die op deze manier prachtig bloeien in het midden van de zomer.

Verduisteren kan met een lichtdichte folie of een grote kartonnen doos of iets dergelijks. Je kunt potplanten ook gewoon elke dag in een donkere schuur zetten, zolang ze maar 12 uur per dag in het donker staan. Succes met je semi-legale buitenwiet Bert.

Muna

(advertentie)