(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was er ondertussen wel eens tijd voor, de oogst van de laatste zes wietplanten van Dokter Groen. De grootste en laatste Candy Dawg Kush en alle Dinamed CBD only planten gingen om maar twee planten overleefden de oogst. Dokter Groen zet zijn twee mooiste dames namelijk terug in de groeifase. Waarom? Dat hoor je van de groene kweekdokter zelf.

Jawel, na 10 weken bloeien vond ik het ondertussen welletjes. Tijd voor de laatste Candy Dawg Kush en de vijf Dinamed CBD only planten om uit de kweekkast te komen. De meeste Candy Dawg Kush planten waren al geoogst maar de laatste en grootste plant stond nog. Deze dame stak letterlijk met kop en schouders boven de rest uit en daarom heb ik haar samen met de mooiste Dinamed CBD plant, na de oogst terug in de kast gezet, onder een 18/6 lichtschema. Hierdoor zullen ze langzaamaan weer terug gaan in de groeifase en kan ik er later stekken van maken.

Candy Dawg damp

Zoals jullie weten heb ik twee weken geleden de allereerste Candy Dawg Kush geoogst en te drogen gehangen in een lege kweektent. Omdat ik daar geen ventilatie heb draaien (de afzuiger is defect) duurt het drogen wat langer maar dat komt de smaak uiteindelijk alleen maar ten goede. In ieder geval was een van de topjes wel droog genoeg om alvast te kunnen proeven.

De Candy Dawg Kush grossiert groot in trichomen en plakt als de neten! Ik heb haar vermalen en in mijn Arizer Extreme Q gebruikt om een ballon damp mee te vullen. Normaal gesproken wordt ik van één ballon niet direct heel stoned maar deze damp is duidelijk anders. Met de Arizer op 195 graden vulde de ballon zich met damp die normaal gesproken pas bij 210 graden of hoger zo dik en blauw wordt als deze. De smaak is heerlijk zoet, vol en sterk en dat was een duidelijk voorteken voor het potente effect van deze zoete kush.

Alles uit de kast

Misschien hadden een of twee van mijn Dinamed CBD planten nog wel iets langer kunnen staan, maar ik was het ondertussen wel zat. De toppen waren stuk voor stuk lekker dik en bedekt met mooie bruine bloeiharen. De laatste Candy Dawg Kush bleef aan de bovenkant maar nieuwe witte haren produceren maar klaar voor de oogst was ze zeker!

Ik heb de planten allemaal uit de kast genomen en één voor één van hun grote schutbladeren ontdaan. De kleinere suikerblaadjes die nog uit de toppen prikken, heb ik laten zitten. Deze vertragen het drogen en houden de aromatische stoffen een beetje vast. De suikerblaadjes tijdens het drogen laten zitten komt de smaak ten goede maar betekent wel dat ik alle toppen, wanneer ze droog zijn nog eens zorgvuldig moet knippen. Geniet van de oogstfoto’s, ik heb er een hoop gemaakt.

Reveggen

Ziet er toch lekker uit allemaal, of niet dan? Hoeveel het straks na het drogen bij elkaar weegt, ik denk wel weer ergens rond de 100 gram. Zeker weten doen we natuurlijk pas wanneer ik de boel over een week of twee droog en wel gewogen heb. Tegen die tijd beginnen de twee planten die ik terug in de kast heb gezet misschien ook al weer uit te lopen.

Ik heb mijn beste Candy Dawg Kush en mijn mooiste Dinamed CBD plant namelijk terug in de kast onder een 18/6 lichtschema gezet. Het zal even duren maar uiteindelijk zullen ze hierdoor weer gaan uitlopen en terug in de groeifase gaan. Ze zullen dan weer nieuwe grote bladeren en takken gaan aanmaken. Het is mijn bedoeling om hier stekken van te nemen voor een nieuwe ronde. Wanneer je zelf ook eens wil reveggen, zorg er dan voor dat je wat kleine topjes en blaadjes aan je plant laat zitten waar nieuwe takken kunnen uitlopen. Zet ook je kweeklamp weer terug op de groeistand.

Ik geef toe, de planten zien er niet meer zo kwiek uit maar dat komt helemaal goed. Zoals je ziet zit mijn kweekkast aan de binnenkant ook nog steeds onder de vieze spetters. Ik ga de komende weken dus even goed opruimen en schoonmaken en mijn kweektent klaarmaken om deze twee moederplanten in te kunnen herbergen. Zodra de wiet droog en gewogen is en deze twee planten weer beginnen te groeien meld ik mij weer. Arrivederci!

Dr. Groen

(advertentie)