(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Professionele tabletop verdampers zoals de Volcano en De Verdamper steken qua prestaties met kop en schouders boven de rest uit en staan in vele coffeeshops tot je beschikking. Jammer genoeg zijn ze ook flink aan de prijs waardoor ze niet voor iedereen zijn weggelegd. Arizer Extreme-Q is dat wel, en die dampt minstens net zo goed.

Arizer Extreme-Q is een volwaardige tabletop verdamper die net als de Volcano ballonnen kan vullen, maar waar je net zo makkelijk rechtstreeks je damp uit kunt inhaleren. Het apparaat wordt overal zeer goed aangeprezen maar het leukste komt nog. Main selling point van de Arizer Extreme-Q is namelijk de lage prijs; het ding kost nog geen 170 euro, minder dan veel draagbare verdampers dus!

En mocht je na het horen van die lage prijs nu denken dat de Arizer Extreme-Q wel goedkope rommel zal zijn, dan heb je het mis. Het apparaat is zo goed dat Arizer een garantieperiode van drie jaar geeft, en op het verhittingselement zelfs een levenslange garantie hanteert! Kom daar nog maar eens om bij andere verdampers.

Qua ontwerp lijkt de Extreme-Q eigenlijk alleen op die andere Arizer tabletop verdamper, de V-Tower die trouwens zelfs nóg goedkoper in de aanschaf is (129 euro). Verder heeft deze verdamper van Canadese makelij een volstrekt uniek uiterlijk onder verdampers. Nietsvermoedende visite zal in ieder geval eerder denken dat je een nieuwe koffiezetter hebt, dan een verdamper.

Het apparaat zoals je hem hierboven op de foto ziet staan, lijkt misschien wel van kunststof of goedkoop plastic, maar bestaat in feite uit hoogwaardig roestvrij staal; de zogenaamde ‘Midnight Chrome’ afwerking. De behuizing is dubbelwandig en goed geïsoleerd met niet-toxische materialen zodat de Arizer Extreme-Q aan de buitenkant koel aanvoelt.

Op afstand de veelzijdigste

Je zou het voor de prijs misschien niet verwachten maar Arizers Extreme-Q is ’s werelds eerste verdamper die je op afstand kunt bedienen. Wat best handig is voor een tabletop verdamper die waarschijnlijk al snel een eigen vaste plaats op de tafel claimt. Met de afstandsbediening kun je de Extreme-Q aanzetten, de verlichting in werking stellen, de ingebouwde ventilator dimmen of juist opschroeven, de timer-functie regelen, de geluidsfunctie inschakelen en de temperatuur regelen.

Je leest al; de Extreme-Q heeft een hoop functies en een regelbare ventilator voor makkelijk inhaleren of om ballonnen mee te vullen. Ook zijn er liefst negen vooraf ingestelde temperaturen maar je kunt de temperatuur ook traploos op de graad nauwkeurig instellen. Op het LCD display lees je zowel de ingestelde als de feitelijke temperatuur. Mocht je vergeetachtig worden na een damp-sessie dan schakelt het apparaat zichzelf na 2 of desgewenst 4 uur uit.

Glas en keramiek

De Arizer Extreme-Q garandeert een smakelijke damp die vrij is van bijgeurtjes of smaakjes en doet dat door zoveel mogelijk gebruik te maken van glas. Voor het verhittingselement, waarop een levenslange garantieperiode zit heeft Arizer gekozen voor keramiek. Keramiek is namelijk een natuurlijk materiaal dat geen toxines of nare geurtjes geeft wanneer het wordt verhit.

Bij de verdamper wordt zowel een extra lange inhalatieslang, als twee ballonnen geleverd. De inhalatieslang is gemaakt uit flexibel materiaal van medische kwaliteit en wordt geleverd met verwisselbare glazen mondstukken voor extra hygiëne. De slang is 360 graden te draaien waardoor je de verdamper gemakkelijk samen gebruikt. Maar goed, nadat je eenmaal uit een van de ballonnen hebt gedampt, zul je de slang misschien wel helemaal niet meer gebruiken.

Geen feest zonder ballonnen

Waarom damp uit een ballon lekkerder is? Wel die is gevuld met zowel de verdampte terpenen als de verdampte cannabinoïden. Dus waar bij een verdamper zonder ballonnen vooral de eerste halen supersmaakvol zijn, is dat bij een ballon iedere haal. De ballonnen zijn gemakkelijk los te koppelen om overal mee naar toe te nemen. Je zult niet opvallen, dus neem gerust een mooie en vooral smakelijke Arizer ballon mee naar de kermis …of gewoon naar je luie stoel natuurlijk. Of vul meerdere ballonnen en geef het verdamp-feest van je leven.

De ballonnen worden opgeblazen met een ventilator die op drie verschillende snelheden kan worden ingesteld. Wanneer je zonder ballon door de slang dampt, helpt de ventilator bij het inhaleren.

De vernieuwde Arizer Extreme Q (Quiet) 4.0 met ‘Fast Heat’ keramische verhitting, 50% efficiëntere Solid State bedrading en ‘Midnight Chrome’ afwerking kost slechts 169 euro en is te koop op Vaposhop.nl.

(advertentie)