(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet noemen ze in het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent ook wel dagga. Neem Zimbabwe, daar doen ze dat ook. En net als in ieder ander land op aarde wordt er ook wiet c.q. dagga gekweekt. Wat natuurlijk weer eens niet mag en dus worden lieve mensen als Chavingira Chavingira pardoes gearresteerd.

Van graanschuur naar niks…

Zimbabwe. Ooit de graanschuur van Afrika genoemd, maar onder het bewind van de onsterfelijke dictator Robert Mugabe – die van 1980 tot en met vorig jaar aan de macht was (en nog steeds leeft) – kelderde de status naar die van een junk met ’s werelds hoogste inflatie.

Wat niet wegneemt dat er uiteraard ook in Zimbabwe ook flink aan de dagga wordt gezeten. Neem dus onze gevallen held van de dag met de dubbele naam Chavingira Chavingira.

Chavingira Chavingira op de politiefoto

Chavingira Chavingira

Hoewel Chavingira Chavingira uit Chipfuva met zijn 67 jaar bepaald niet tot de jongste generatie blowers/telers behoort, weet hij absoluut nog de gerimpelde handjes te laten wapperen. Al is het maar om de 127 (!) wietplanten in zijn tuin gezond en welvarend te houden. ‘Sommigen daarvan waren wel drie meter hoog’, meldt de lokale site TellZim News ons dan ook.

Afrikaanse rat

Want helaas wonen er ook in het verre exotische Zimbabwe ratten. En een ‘concerned member of the public’ kon het dus niet laten om de politie van district Chief Ndanga te tippen. Einde daggaverhaal dus voor Chavingira Chavingira, dat snap je.

Politiepraat

Nadat ze de arme senior van zijn 127 dames hadden beroofd en Chavingira Chavingira zelf geboeid en al nog eventjes aan de pers tentoongesteld werd, had assistent-inspecteur Kudakwashe Dhewa nog wat goedbedoelde vaderlijke adviezen voor het wietkwekende deel der mensheid in petto:

‘People should stop growing dagga since it causes mental challenges and it leads them to very harsh jail sentences’

(advertenties)