(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of het nog een beetje lekker doordendert met die wiet? Absoluut, de voorspellingen worden steeds optimistischer en bedenk: die komen meestal niet eens vanuit onze eigen kring! Zo stelt onderzoeksfirma Cowen & Co dat de verkoop van legale (medicinale) cannabis in 2030 meer oplevert in de VS dan de totale consumptie van frisfdrank nu, ofwel 75 miljard dollar.

Coca-cola country USA

‘Pot may be on its way to beating pop’, kopt de Amerikaanse website The Cannabist al met gevoel voor alliteratie. Pop staat daarbij natuurlijk voor ‘pop soda’ ofwel soft drinks ofwel alle soorten frisdrank met prik erin zoals cola, sinas, 7-up, cassis et cetera. En geloof ons, daarvan klokken de 320 miljoen Amerikanen heel wat liters weg, in totaal in 2017 bijvoorbeeld voor een omzet van 76,4 miljard dollar.

Wietverkoop in de lift

Een geweldige prestatie dus van onze geliefde plant om daar dicht bij in de buurt te komen. Volgens de researchers van onderzoeksfirma Cowen & Co – dat al 100 jaar bestaat in de VS – wordt er over 12 jaar namelijk al voor liefst 70 miljard dollar aan legale wiet verkocht. En aangezien de verkoop van pop gestaag daalt de laatste jaren en die van cannabis juist enorm in de lift zit, kan je dus gerust stellen dat in 2030 wiet de frisdrankverkoop met gemak zal overtreffen!

1 op 5 Amerikanen kan nu legaal recreatief blowen

Dat denken ze bij Owen & Co dus ook, aangezien de cannabisbranche ook nog eens steeds diverser wordt qua productaanbod en de industrie extra hard groeit omdat steeds meer staten naast medicinale ook recreatieve wiet legaliseren. Op dit moment zijn dat al 9 staten plus hoofdstad Washington D.C., wat betekent dat meer dan 1 op de 5 volwassen Amerikanen nu toegang heeft tot legale funwiet.

In een eerder business rapport voorspelde Cowen nog dat de markt in 2026 goed zou zijn voor 50 miljard dollar, maar ‘dat lijkt nu wat aan de kleine kant, aldus analist Vivien Azer tegenover persbureau Bloomberg. ‘Nieuwe berekeningen suggereren dat de markt reeds die omvang heeft.’

Nou ja, wie kan er nou bezwaar maken als suiker (hét ingrediënt in frisdrank) wordt ingeruild tegen cannabis met THC en/of CBD? Wij niet in ieder geval 😉

(advertenties)