(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met de nieuwste en bovendien enige vrouwelijke thuiskweker op RollingStoned: Minnie. Minnie heeft een gezonde voorliefde voor zoet fruitige en vooral paarsgekleurde wietsoorten. Het is dus geen toeval dat ze in haar debuut op RollingStoned start met de Blue Berry van Spliff Seeds.

Hoi lieve kweekvrienden en vriendinnen, ik ben Minnie. Ik zal me om te beginnen even voorstellen, op RollingStoned kun je mijn kweekverslagen vinden onder de categorie Elmo & Minnie. Ik heb het kweken dan ook geleerd van mijn vriend Elmo, die jullie waarschijnlijk wel kennen. Je zou kunnen zeggen dat zijn enthousiasme voor de cannabisplant op mij is overgeslagen.

Blue Berry

Het liefste kweek ik paarse wietsoorten, ik vind het supermooi om te zien wanneer de toppen aan het einde van de bloei langzaam steeds paarser worden. Ook de smaak van de meeste paarse wietsoorten vind ik erg lekker, meestal hebben ze iets fruitigs in zich als bessen in combinatie met een fris zuur citrusaroma. Vandaar dat ik voor deze ronde koos voor de Blue Berry van Spliff Seeds. Een indica dominante kruising tussen Chocolate Thai, Afghani #1, Highland Oaxaca en een NL Special. Wat niet veel mensen weten is dat de originele Blue Berry van DJ Short de basis vormde voor ontzettend veel moderne wietsoorten. De Blue Berry van Spliff is in ieder geval zoet en zal zware compacte toppen moeten afleveren, ik ben benieuwd!

Licht uit, led spots aan

Voor ik van de zoete compacte toppen kan snoepen moet ik natuurlijk nog wel het nodige werk verrichten. Ik heb de zaden pas laten ontkiemen dus het zal nog wel even duren voor dat dat zover is. Ik kweek de 5 planten onder speciale LED spots in de DS60 kweektent van Secret Jardin. Om het lichtspectrum lekker breed te houden voor de planten, gebruik ik een combinatie van witte en paarse leds en TL. Ik heb 5 paarse leds van 14 Watt, 4 witte ledspots van 18 Watt, 1 TLD (de meest gangbare TL balk) van 18 Watt en een T5 (de dunnere nieuwe TL balken) van 18 Watt. In totaal verbruikt mijn kweekverlichting daarmee 173 Watt.

Minnie's 5 paarse leds van 14 Watt en de 4 witte ledspots van 18 Watt.

Minnie’s 5 paarse leds van 14 Watt en de 4 witte ledspots van 18 Watt.

Klaar voor de start, af!

Zoals jullie kunnen zien heb ik de zaden direct in de aarde laten ontkiemen. Kiemen kan op heel veel verschillende methoden en manieren maar dit vind ik de fijnste methode aangezien ik de jonge zaailingen dan wat minder hoef te storen. Het eerste worteltje kan dan meteen de grond in groeien en pas bij het verpotten haal ik ze voor het eerst uit hun ‘bedjes’ om het zo maar te zeggen. Ik heb de potjes met de zaden in een propagator (klein broeikasje) gezet. Binnen vier dagen waren alle zaden boven de grond en konden we van kiemplanten spreken. Gisteren heb ik de plantjes verpot naar mooie grote 15-liter Smart potten. De Smart potten zorgen voor een betere ontwikkeling van het wortelstelsel en maken de kans op overbewateren bovendien een stuk kleiner.

Over twee weken ben ik weer terug om te vertellen hoe het dan met de 5 Blue Berry planten gaat. Tot dan!

Dikke zoen, Minnie

(advertenties)