(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij de laatste update van meesterkweker Gobru stonden de OG#18 en de Tangilope dames aan het begin van hun zevende bloeiweek. En dat was alweer twee dinsdagen geleden, dus we zijn erg benieuwd hoe de planten er ondertussen bijstaan. Heel lang kan het in ieder geval niet meer duren voordat Gobru de schaar erin zet.

Hallo allemaal, ik ben een paar dagen uit de running geweest omdat ik door mijn rug ben gegaan. Je rug is erg gevoelig en ik kan jullie vertellen dat het geen pretje is wanneer je zowat alleen nog plat kunt liggen. Cannabis is dan een van de weinige middelen dat me een beetje verlichting geeft, en gelukkig maar. Goed, ik kan me voorstellen dat jullie nu vooral erg benieuwd zijn naar de Tangilope en de OG#18 planten. Het is door mijn rugklachten inmiddels alweer twee weken geleden sinds ik hier van me heb laten horen en de planten staan op het moment aan de vooravond van hun eindsprint, acht weken bloei zijn verstreken.

Tangilope vs. OG#18

Het is natuurlijk geen wedstrijd maar zoals jullie weten lag de Tangilope twee weken geleden al voor op de OG#18 qua topontwikkeling. Ik vertelde jullie dat ik goede hoop had dat de OG deze achterstand zou gaan inlopen. Helaas is dat niet gebeurd, de OG#18 dames liggen nog steeds behoorlijk achter. Bij de Tangilope heb ik zelfs stokken moeten plaatsen omdat de takken begonnen te hangen door het gewicht van de toppen. Hoe anders is dat bij de OG#18 die nog bijna alleen maar witte bloeiharen hebben. Het opzwellen van de calyxen (zaadzakjes) moet duidelijk nog gebeuren bij deze dames.

Hierboven twee van de OG#18 dames, zoals je ziet hebben ze nog wel even te gaan. Deze dames hebben wellicht zelfs meer dan 10 weken nodig voor ze klaar zijn voor de oogst. 

Over het geheel genomen ben ik een stuk minder tevreden over de OG#18 planten dan over de Tangilope. Ik moet ze natuurlijk nog proeven en hoop dat dat mijn mening veranderd, maar de OG#18 planten verschillen mij onderling veel te veel. De topopbouw lijkt bij iedere plant anders te verlopen en het bladerdek gaat van hoog naar laag, niet erg wenselijk wanneer je iedere plant evenveel licht gunt. Nee, dan is de Tangilope een stuk stabieler en veel uniformer. De Chocolope genen zorgen er in deze strain voor dat de opbrengst lekker hoog ligt, alle Tangilope planten hebben inmiddels een mooie dikke cola in het midden (hoofdtop, red.).

Eindsprint

Volgens de zadenmakers van DNA Genetics duurt de bloeifase bij beide soorten negen weken, maar het ziet ernaar uit dat dat er in ieder geval 10 gaan worden. De planten beginnen op dit moment aan hun negende bloeiweek en ik schat in dat ze nog twee weken moeten staan voor ik de schaar ter hand kan nemen. De OG#18 heeft misschien nog wel meer tijd nodig om echt goed rijp voor de oogst te worden. Ik hoop dat de toppen van deze planten in ieder geval nog even flink gaan zwellen want ze mogen wat mij betreft nog wel wat compacter worden.

De Tangilope planten zijn duidelijk een stuk verder, er moesten zelfs stokken aan te pas komen om te voorkomen dat ze bezweken onder hun eigen gewicht.

De temperatuur heeft de afgelopen weken ook niet erg veel geholpen, hierdoor moest ik de lampen steeds dimmen en konden de planten niet van het volle vermogen van de Gavita profiteren. Inmiddels heb ik de temperatuur gelukkig weer helemaal onder controle gelukkig, want zeker in de laatste weken zou het zonde zijn om de lampen te moeten dimmen. Vanaf deze week is het afgelopen met de voeding en krijgen alle dames, dus ook de OG#18, alleen nog maar water te drinken. Dit uiteraard omdat ik liever geen meststoffen rook. Een ruime periode zonder voeding zorgt ervoor dat de wiet straks beter smaakt en niet scherp aanvoelt in je keel. Het scheelt een hoop gehoest en gekuch en maakt het roken van de wiet een veel fijnere ervaring. Het kan niet anders dan dat het ook gezonder is als je het aan mij vraagt.

De volgende update zal wellicht tijdens het knippen zijn, we zullen zien.

Gobru

(advertenties)