(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is zweten geblazen voor de dames Tangilope en OG#18 in de kweektent van Gobru. Niet alleen vanwege de zomerse temperatuur onder de Gavita Pro, maar ook omdat de planten momenteel veel topwerk verrichten in deze zesde week van de bloeifase. 

Hallo weed lovers en hobbytuiniers, ik heb van het weekend even de tijd genomen om wat van mijn planten uit de tent te nemen en te fotograferen zodat jullie kunnen zien hoe mooi groen de dames erbij staan. Je zou door het HPS licht anders bijna denken dat de dames niet groen, maar geel zijn. Ook geeft het wat beter zicht op hoe ver de dames zijn in hun ontwikkeling, ze staan nu aan het begin van hun zesde week op 12/12 voor de bloei.

Tangilope op kop

Zoals jullie weten kweek ik deze ronde de Tangilope en de OG#18. Beide soorten van DNA Genetics. Beide soorten zijn momenteel flink toppen aan het opbouwen, maar de Tangilope ligt daarbij duidelijk aan kop. Dit heeft volgens mij tweeledige oorzaak. De Tangilope is wat meer sativadominant en heeft ook wat meer de neiging om te strekken. De toppen zijn nu al wat groter van formaat maar die van de OG#18 zijn daarentegen weer wat compacter. Verder denk ik dat de OG#18 tegen het einde van deze zesde week ook behoorlijk zullen aandikken. Genetisch gezien hebben de soorten dus een verschillend bloeiritme zou je kunnen zeggen. Tangilope is ook een Chocolope kruising en deze soort staat onder meer bekend vanwege haar gulle oogst.

Het verschil in topontwikkeling is duidelijk te zien wanneer we de Tangilope naast de OG#18 zetten.

Verder is er nog een belangrijk verschil tussen de planten. De Tangilope dames staan namelijk niet alleen in de Ultimate Soil, maar genieten van een extra luchtige mix van Ultimate Soil (aarde) en kokos. Ik heb de twee mediums in een 75/25% verhouding gemixt en heeft denk ik meegeholpen aan de snellere groei van de Tangilopes. De wortels krijgen hierdoor wat meer lucht en ondervinden minder weerstand bij het groeien. Het is bekend dat kokos een snellere groei stimuleert. De OG#18 dames staan met hun voeten in aarde zonder kokos.

IMG_2590

De OG#18 dames…

To dim or not to dim

En dan de overige omstandigheden in de tent. Het is er behoorlijk warm al, gemiddeld rond de 28 graden. Ook ’s nachts daalt het kwik niet verder dan tot een graad of 22, 23. Dit zijn eigenlijk prima omstandigheden qua temperatuur, maar het moet niet veel warmer worden. Aangezien het komende week weer erg ‘lekker’ weer gaat worden buiten, blijf ik de temperatuur nog scherp in de gaten houden. Mocht het te warm worden dan moet ik de lamp helaas weer wat dimmen om het binnen de tent aangenaam te houden voor de meiden, het is niet anders. De relatieve luchtvochtigheid zit wel goed rond de 40 procent, hoe droger je het in de bloeifase kunt krijgen, hoe beter dat voor de toppen zal zijn.

IMG_2591

Tangilope op kop!

Qua voeding kregen ze deze week voor het eerst wat PK booster mee en ben ik het gebruik van de C4 aan het afbouwen. Beide middelen hebben een hoog gehalte aan fosfor en kalium maar de C4 bevat ook nog een klein beetje stikstof. Aangezien de planten nu niet meer groeien en alleen aan de bloei werken, hebben ze de stikstof niet meer nodig. Bovendien zal er nog wel het een en ander aan stikstof in de aarde zitten. Volgende week zullen we zien of de Tangilope dan nog steeds zo’n voorsprong heeft op de OG#18, zelf hoop en verwacht ik dat de OG nog een beetje gaat inlopen. Tot dan!

Gobru

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)