(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kweektent van Gobru leek de afgelopen week wel een Indiaanse zweethut met die zomerse temperaturen. Genoodzaakt om zijn lamp te dimmen groeiden de dames gelukkig toch nog een flink stuk bij en sinds gisteren konden de lampen weer op ‘volle gaas’ branden, zoals ze in het zuiden van het land zeggen.

Wat was het lekker warm de afgelopen week. Heerlijk om buiten in de zon te relaxen maar een last in de kweekruimte. Gelukkig heb ik een Gavita Pro die ik kan dimmen naar 600 Watt als het moet. En afgelopen week was dat wel even nodig maar nu hangt hij weer op de volle 1150 Watt te shinen. De Tangilope en de OG#18 dames in de tent hebben er volgens mij weinig van meegekregen want ze groeiden weer als een malle. Alle OG#18 planten zijn zoals verwacht nu bijna net zo hoog als de Tangilope’s en dat is perfect voor een optimale belichting. De Tangilope planten groeiden in het begin namelijk wat harder omdat ze meer sativa genen hebben, maar de OG#18 dames hebben dit verschil nu goed ingehaald.

IMG_2560

De OG#18 hebben een flinke spurt doorgemaakt en zijn nu vrijwel gelijk aan de Tangilope qua hoogte

Bloeiweek #5

Ik hoop dat de lamp deze week op 1150 Watt kan blijven branden, maar er is wel weer redelijk wat zon voorspeld. We zullen het zien. De dames willen in ieder geval graag zo te zien want de toppen zijn momenteel flink in de maak. Mag natuurlijk ook wel aangezien ze aan hun vijfde bloeiweek bezig zijn. Dat is een van de mooiere weken in het leven van wietplanten. De toppen gaan dan versneld groeien en zwellen flink aan. Over een week of misschien iets langer, zal het afrijpen van de toppen juist meer de overhand hebben, nu is het vooral groeien wat ze doen.

Welcome to the jungle

Om de groei van de toppen een extra boost te geven, heb ik de hoeveelheid Mills C4 verhoogd naar 15 milliliter per 10 liter. Mills C4 is een bloeivoeding met extra fosfor en kalium voor een betere topontwikkeling en een goede vochtregulatie voor de stofwisseling en sapstroom. Het gaat volgens plan zou je kunnen zeggen, ik zie geen gekke of rare dingen. Wel hier en daar een wat kleinere dame en een enkele uitschieters, maar dat is vooral genetisch. Het zijn zussen van elkaar en geen klonen dus er zitten altijd wel verschillende fenotypes tussen. Eén van de OG#18 planten blijft wat achter op de rest en onder de Tangilope bevinden zich wat uitschieters, het is al met al een mooie jungle geworden.

IMG_2561

Tangilope laat zich graag ook van de zijkant fotograferen…

Mandarijnengeur en chocoladesmaak?

Veel hoger zullen de planten nu niet meer worden. De groei is er definitief uit en de planten concentreren zich nu volledig op de bloei en de ontwikkeling van de toppen. Ik ben benieuwd of de Tangilope de mandarijnengeur van Tangie en de smaak van Chocolope gaat krijgen. Dat zou geweldig zijn, ik heb de soort nog nooit gerookt maar hij ruikt al erg lekker, een mandarijnenaroma valt al wel te bespeuren.

Deze week heb ik helaas wat minder foto’s kunnen nemen omdat de batterij van mijn camera leeg was. Volgende week zal ik me iets beter voorbereiden en wat planten uit de tent halen zodat jullie ook kunnen zien hoe groen de planten zijn. Tot dan! Gobru

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)