(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is altijd een leuk moment wanneer je ziet dat de eerste bloeiharen zo in aantal toegenomen zijn, dat je niet langer over bloeiharen, maar over heuse toppen kunt spreken. Bij onze meesterkweker Gobru is dat momenteel het geval. De Tangilope en de OG#18 zijn wederom een heel stuk gegroeid ook deze afgelopen week, snel kijken hoe ze erbij staan.

Hallo cannabisliefhebbers, het is weer update time. Er is een hoop gebeurd hier in het tropische klimaat onder de binnenzon. Niet dat ik nou zo bijster veel heb moeten doen, het is meer dat de dames een hoop werk hebben verzet. De bloei is nu erg lekker op gang gekomen en ik kan jullie de eerste topjes laten zien. De planten zijn ook weer flink groter geworden en nog steeds onderweg omhoog want de groei is er nog niet uit.

De OG#18

De OG#18

Bewateren

Bewateren doe ik om de dag, let op als je dit ook zo wil doen dat je dus even goed moet inschatten wat je planten in twee dagen drinken. Je kunt je potten dagelijks even optillen om een goed gevoel te krijgen van het gewicht van een plant die net water heeft gehad, en een die nodig aan een slokje water toe is. Natuurlijk drinken wietplanten naarmate ze groter worden ook steeds meer en kan het soms wat lastig zijn om de waterbehoefte goed in te schatten maar je krijgt er vanzelf meer feeling voor. En het is tenslotte ook weer geen rocket science. Mocht je echt moeite blijven hebben met bewateren dan kun je een Tensiometer aanschaffen, deze meet precies hoeveel vocht er in de grond zit, in dit artikel kun je lezen hoe je zo’n meter moet gebruiken.

TL1

Tangilope

Verder wissel ik de waterbeurten steeds af. De ene keer krijgen de planten gewoon kraanwater, en de volgende keer geef ik ze wat Mills Vitalize en wat Mills C4 mee. Vitalize is geen voeding maar een siliciumoplossing die planten krachtiger en gezonder maakt zodat ze beter bestand zijn tegen eventuele stresssituaties en ziektes of plagen. C4 is wel een plantenvoeding, het bevat stikstof, fosfor en kalium in de verhouding 1-8-5 en is dus bedoeld voor de bloeifase waarin mijn Tangilope en OG#18 zich nu duidelijk wel in bevinden.

IMG_2510

Toppen beginnen zich mooi te vormen nu

Temperatuur

Op het moment is de temperatuur en de luchtvochtigheid nog altijd hetzelfde als de afgelopen weken, dus overdag rond de 28,29 graden en ’s nachts tussen de 23 en 24 bij een constante luchtvochtigheid van ongeveer 40%. Komende week hebben ze echter een paar tropische dagen voorspeld dus ik ben bang dat ik het licht dan wat zal moeten dimmen om de temperatuur onder controle te houden. Het is in de zomer altijd handig wanneer je een dimbare lamp hebt tijdens een hittegolf. Wat ook helpt is een krachtige afzuiger die je wat harder kunt laten werken tijdens de superhete dagen. Een beetje extra warmte laat wietplanten sneller groeien, maar als het te heet wordt gaat het allemaal te snel voor de planten en moeten ze teveel vocht verdampen. Laat het daarom zeker niet heter worden dan 30 graden in je kweekruimte, eigenlijk is dat ook al te heet namelijk.

IMG_2507

De Proseed en de Fertex hebben bijgedragen aan deze mooie dikke stammen…

Dikke stammen

De dames zijn zoals gezegd een hoop gegroeid, maar gelukkig geen lange slungels geworden. De Proseed en de Fertex hebben er volgens mij toch echt wel voor gezorgd dat de stammen een stuk dikker zijn geworden. En dat is goed, want een dikke stam kan nu eenmaal meer sappen, vocht, glucose en voedingsstoffen vervoeren. Vergelijk het met een 6-baans snelweg en een landweggetje, over de snelweg kan gewoon veel meer verkeer rijden. Goed, en daarmee besluit ik deze update. Volgende week ben ik weer terug met een nieuw verslag, ik kan nu al niet wachten want dan zullen de toppen waarschijnlijk weer een stuk groter geworden zijn. Maar voor ik helemaal afsluit wil ik jullie nog even een zelfgetopte plant laten zien. Deze splitste zich al bij de eerste node in tweeën, uit het stammetje waar de hoofdtop zo moeten groeien kwam een misvormd blad. Ik heb haar gewoon laten gaan en moet je zien hoe mooi ze er nu bijstaat. Ze is wel wat kleiner dan de rest, maar het toont toch maar weer aan dat je nooit een wietplant moet opgeven, hoe raar ze er soms ook uitzien.

dubbel1

Mijn misvormde zaailing is uitgegroeid tot een plant met dubbele hoofdtoppen

Gobru

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)