(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is alweer halverwege september en Gobru is voor de tweede week op rij genoodzaakt om de lamp in zijn kweektent te dimmen. Als je niet in Nederland zou zijn zou je het haast niet geloven maar de reden is natuurlijk het tropische nazomerweer. Mooi voor de buitenwiet is het in ieder geval wel, eens zien wat Gobru er zelf over te vertellen heeft. 

Indian summer

Hallo cannabisvrienden en liefhebbers van het groene genot, jullie zullen wel blij zijn met deze heerlijke Indian nazomer! Ik moet toegeven dat ik er zelf ook vreselijk van kan genieten hoor, maar het is wel een beetje jammer dat de hitte buiten, ervoor zorgt dat ik nu niet op de volle 1150 Watt kan draaien. De temperatuur van de lucht die mijn kweekruimte ingeblazen wordt is deze dagen al 31 graden en dat is eigenlijk al een beetje de maximum temperatuur die voor wietplanten nog enigszins acceptabel is. Helemaal in het donker laten staan is natuurlijk ook geen optie, dus ik heb de lamp maar weer gedimd.

Tangilope vs. The OG#18

Wanneer je mijn kweekupdates hier op RollingStoned of op het Grow Your Own cannabisforum volgt, dan weet je dat de helft van mijn tent gevuld is met Tangilope planten en de andere helft met The OG#18, ze staan nu aan het begin van hun zevende week van de bloei. Vorige week zagen we al een duidelijk verschil in formaat tussen de twee soorten. Ik had gehoopt dat de OG deze week nog een stuk zou inlopen op de Tangilope, maar dat is niet gebeurd. Beide soorten staan er mooi bij en zijn druk bezig met het aanmaken van toppen, maar als je het mij vraagt gaat de Tangilope het qua opbrengst zeker van de OG#18 winnen deze ronde.

Wietlucht te koop?

De geur in de kweektent is momenteel niet te versmaden zo zoet. Komt natuurlijk ook door de hitte want de dames staan behoorlijk te zweten en te verdampen en dan ruik je ze altijd nog wat sterker. De Tangilope verspreid een fruitig citrusaroma door de tent dat zich vermengd met de sterke kushgeur van de OG. Het ruikt zo subliem dat je het bijna in potjes zou stoppen voor de verkoop haha. Omdat we nu toch al aan het begin van de zevende week bezig zijn, geef ik de planten alleen nog maar PK booster, op een wekelijkse Vitalize traktatie na.

Aarde vs. aarde + kokos

Ik heb de dames voor de foto’s deze week weer even uit de tent genomen. Om goed de verschillen tussen de soorten te zien zet ik de foto’s naast elkaar, Tangilope steeds links en The OG#18 rechts. Het verschil in topopbouw heeft enerzijds te maken met een genetische aanleg, maar ik denk ook zeker voor een deel aan het medium. De Tangilope’s staan namelijk op een luchtig mengsel van aarde en kokos, terwijl de OG dames het met alleen aarde moeten doen. Of de vergelijking daarmee helemaal eerlijk is dat weet ik niet, maar ik ga zeker vaker wat kokos door mijn aarde mengen.

Tot volgende week!
Gobru

 

(advertenties)