(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee ze zijn niet gek geworden bij het Cannabis Strain Testing Project. Wel vieren ze oud & nieuw in die zin dat ze de laatste der wietsoorten van de lopende testronde roken, terwijl ze aan de andere kant een aantal zeer mooie nieuwe jongedames onder de Spectrum King Led’s hebben gezet. Welke soorten er deze keer getest worden? Lees zelf maar…

Hallo RollingStoners, het is niet altijd goed nieuws dat we brengen. Wie kweekt weet dat het ook wel eens tegen kan zitten. Vooral buiten hebben we moeder natuur helaas niet zelf in de hand. Dat hebben we jammer genoeg ervaren met de autoflowers dit jaar. In ons laatste verslag hebben jullie al kunnen lezen dat we wat last van toprot hadden, maar het was alleen veel erger dan gedacht. De hele buitenkweek ging eraan en van opbrengsten kunnen we al helemaal niet spreken.

2016-09-07-19-52-53

Een autoflower waar we nog wel iets vanaf hebben kunnen van halen was de Skunk van Sensi Seeds. Deze Skunk autoflower mag best gezien worden, ze is over de top frosty en heeft een heel zoete geur.

Critical

De allerlaatste soort van onze ronde met verschillende strains, is eentje die al enige tijd geleden mijn rokershart gestolen had. Na een lange cure-periode hebben we deze dame ook klaar voor de rookproef. We hebben het natuurlijk over Critical van Royal Queen Seeds. Ik noem deze soort ook wel eens the mighty one persoonlijk, het is er eentje die op meerdere vlakken punten scoort. De geur en smaakpapillen slaan zowat op tilt van de frisse citroensmaak van deze soort, en na het roken weet je meteen hoe laat het is. Een knaller van een wietsoort dus wat mij betreft, en eentje die amper 7 weken bloei vraagt, wat wil je nog meer?

Dat brengt ons bij het einde van deze ronde. Gelukkig is er bij ieder einde ook een nieuwe start, een nieuw begin hier bij het Cannabis Strain Testing #420 Project. We gaan moeiteloos over naar een bijzondere Indica ronde en wel met twee bijzondere soorten van Paradise Seeds: Sensi Star en Dutch Kush.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Welkom bij een hele nieuwe ronde met nieuwe frisse genen, het wordt een geheel indicadominante ronde met Sensi Star en Dutch Kush van Paradise Seeds. Onze meisjes hebben inmiddels 4 weken kunnen groeien en sinds de verplaatsing onder de Spectrum King Led’s zijn ze het ook veel beter gaan doen.

2016-09-19-14-02-09

Sensi Star en Dutch Kush na vier weken voorgroei en 5 dagen op 11/13 onder de Spectrum King Leds…

11/13

Een paar dagen terug, om precies te zijn 5 dagen, zijn de timers ingesteld op 11/13. 11 Uur licht en 13 uur donker dus. Dit laten we zo gedurende de hele verdere cyclus, en wel om meerdere redenen. Ten eerste scheelt het in de energiefactuur en is het dus ook wat beter voor het milieu. Verder heb ik van de fabrikant van de Spectrum Kings vernomen dat zelfs tot 10/14 zonder verlies in opbrengst te doen is, maar dat ging me iets te ver. Ik probeer het op deze manier een beetje uit tot hoever ik kan gaan.

Met het instellen van het 11/13 lichtregime is de bloeiperiode dus ook officieel gestart!

Met het instellen van het 11/13 lichtregime is de bloeiperiode dus ook officieel gestart!

En met het instellen van het 11/13 lichtregime is de bloeiperiode dus ook officieel gestart ook voor deze ronde. Aangezien we uit zaad kweken zitten er hier en daar wat verschillen tussen de dames, iets wat geheel logisch is. Het zijn immers zussen deze planten, en geen klonen. Deze ronde gaan we de voeding gebruiken van Advanced Nutrients – España, we hebben het genoegen hun lijn te mogen proberen en zo te zien vinden de meiden het wel lekker ook.

Schommelende temperatuur

Wanneer we spreken over temperaturen in een hok die uitlopen boven de 30 graden Celsius,houden de meeste kwekers de adem al in en zullen ze aanpassingen gaan doen om de temperatuur omlaag te krijgen. Ze zullen het wattage dimmen om de temperatuur te laten zakken of de afzuiging opvoeren, alles om de temperatuur maar omlaag te krijgen. Toch hebben wij daar geen problemen mee gehad tijdens de voorbije ronde, ook al schommelden de temperaturen soms de pan uit met waarden van 36 graden Celsius. Het erop dat het deze ronde niet anders zal zijn. Als we het mogen geloven hebben we nog een mooie nazomer voor de boeg, we zijn er klaar voor.

2016-09-18-19-23-52

Kou lijden doen ze bij het Cannabis Strain Testing project van Pothead niet…

Zoals je ziet genieten onze meiden weer eens van de zwoele temperaturen onder de Spectrum King zon. De luchtvochtigheid ligt gemiddeld tussen 50% en 55%. De ervaring en kennis die we meenemen uit de vorige ronde als het gaat om het gebruikt van de LED’s is zeker de moeite. Het is duidelijk merkbaar dat we gewoon veel hogere temperaturen aankunnen, iets waarvoor we met onze handen in het haar hadden gezeten wanneer we met HPS lampen bezig zouden zijn geweest.

verwacht met twee weken weer een nieuw verslag met daarin onze stekken (Cali Cookie & Cheese) die dan rond week 5-6 van de bloei zitten, en natuurlijk ook de eerste bloeiharen uit deze indica ronde met Paradise Seeds. Tot dan!

Pothead Sativa (Spectrum) King 😉

(advertenties)