(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Rauwe taal, grove humor, de omstreden stereotypen en de minecraft-achtige omgeving.’ Dat is wat we volgens de makers Edwin en Patrick kunnen verwachten van hun zelfontwikkelde game ‘Lord of Laudanum’. Daarin staat de geschiedenis van opium centraal, met ruimschoots gelegenheid om ook af te slaan naar wiet en bier. Op Kickstarter zijn de masterminds achter de game nog op zoek naar geld voor een professionele lancering!

Samen spelen

‘Lord of Laudanum’ is een zogeheten MMORPG computerspel, ofwel zo’n razend populaire massively multiplayer online role-playing game. Samen met anderen in een virtuele wereld via het internet met elkaar spelen, kortom.

En deze is ontwikkeld door twee vrienden die op 826 km van elkaar vandaan wonen: Edwin in België, Patrick in Frankrijk. Ze mailden de redactie van CNNBS met de vraag of wij zo aardig kunnen zijn om hun game onder de aandacht van het cannabisminnende (van opium weten we het niet) volksdeel te brengen? Maar natuurlijk!

Opium, cannabis en bier

In het spel – dat hoogstwaarschijnlijk een 18+ rating gaat krijgen, vertellen onze landgenoten op afstand – wordt de geschiedenis van opium verteld. Beginnend in het oude Sumerie, om te eindigen in de Victoriaanse tijd, de hoogtijdagen van het drankje Laudanum.

“Dat het niet alleen bij opium blijft daar kom je al snel achter”, vertelt Edwin. “Om verder te komen moet je cannabis kweken en roken, bier drinken dat met beschimmeld graan is gebrouwen en nog veel meer.” En de enigszins ontwrichtende (maar humoristische) missie van alles: “Het doel is namelijk verslaafd te worden om de ‘Addiction Levels’ te kunnen halen.”

Knipoog naar het fatsoen

Virtuele verslavingen aan opium, wiet en bier… je kan ‘Lord of Laudanum’ met recht origineel noemen in het game-segment. Het contrast tussen de rauwe taal, grove humor, de omstreden stereotypen en de minecraft-achtige omgeving geeft al aan dat Patrick en Edwin eigenlijk overal de draak mee steken.

Patrick: “Ik wilde een game maken en de gameplay van de jaren 90 met de donkere humor uit die tijd combineren in iets nieuws.” En zijn maat Edwin: “We zoeken de grenzen op van het fatsoen met een knipoog.”

Op YouTube staat alvast een voorproefje van al het lekkers:

Kickstarter-campagne

Dat ze met zo’n klein team en beperkt budget al zover zijn gekomen, is al een hele prestatie. Maar om het spel af te kunnen werken, hebben ze kortweg geld nodig om meer mensen in te kunnen huren die helpen het project op tijd klaar te krijgen. Daarom zijn ze een kickstarter campagne begonnen, die bij voorkeur 30.000 euro moet opleveren.

Als bovenstaande je wel aanspreekt, surf dan HIERNAARTOE en help het ze mogelijk te maken, voor een kleine bijdrage doe je al mee!

(advertenties)