(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zaterdag 7 september wordt wellicht een legendarische dag in de globale wietgeschiedenis. Op het Ontario Cannabis Festival gaan ze dan de langste jonko rollen die de aarde ooit heeft gezien. Het monster moet uiteindelijk 33,5 meter lang worden!

 

Records zijn er om gebroken te worden

Het betreft hier een wereldrecord dat je – vooralsnog – niet zult vinden in het fameuze Guinness Book of Records, want die zijn daarvoor veel te braaf natuurlijk. Volgens goed ingevoerde bronnen bedraagt het huidige wereldrecord 106 foot ofwel 32,31 meter.

Die konden wij echter niet achterhalen, wel deze mega-lange toeter van 100 foot (30,5 meter):

Ook niet verkeerd natuurlijk, maar daar willen de organisatoren van The Ontario Cannabis Festival dus graag overheen gaan en wel met 4 foot. De grootste joint ooit zou daarmee op 33,5 meter komen te staan, voorwaar een prestatie van formaat!

Bezoekers mogen meedoen

Er zijn nog tickets te koop voor het op voorhand al legendarische festijn in de stad Kitchener in de Canadese provincie Ontario. En je hoeft niet werkeloos staan toe te kijken, je mag meebouwen ook! De organisatie vraagt bezoekers namelijk om een ‘donatie’, ofwel een zak wiet. En dan bedoelen we niet die lullige 5 gram die je hier mag hebben, in Ontario mag je zomaar 30 gram op zak hebben.

Elke 3,5 gram schijnt goed te zijn voor 1 foot (30,48 centimeter), dus het wordt wel een dun gevalletje haha. Maar het gaat dan ook niet om de dikste joint ooit waarin het meeste wiet zit, maar om de LANGSTE.

Recordjoint wordt niét geconsumeerd

In totaal zit er bij succes dan uiteindelijk zo’n 385 gram wiet in de jonko. Er zal vast een geinig YouTube-filmpje van gemaakt worden op 7 september, we zullen het voor je in de gaten houden en plaatsen zodra we het te pakken krijgen.

Wonderbaarlijk genoeg gaan ze het gevaarte NIET oproken daar in Kitchener. Nee, deelnemers krijgen hun wiet netjes terug. Dat is dan wel een mengelmoesje van allerlei strains, aangezien Jan en alleman er dus 3,5 gram in mag kieperen…

[openingsbeeld: SunnyToys/Shutterstock]
(advertentie)