(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Altijd lachen met guerrillakwekers die de mooiste en tegelijk opvallendste plekjes zoeken voor hun zaailingen. Voor de hoofdprijs komen dit jaar in ieder geval de ‘onverlaten’ in aanmerking in de tuinen van het parlementsgebouw van de Amerikaanse staat Vermont. Onder het toeziende oog van de wettenmakers daar groeiden namelijk liefst 34 ‘illegale’ plantjes!

 

Wiet tussen de bloemetjes

Het blijft altijd leuk, dat guerrillakweken en zeker als de plek ook vanwege politieke betekenis is uitgekozen. En binnen die laatste categorie is het parlementsgebouw natuurlijk het ultieme doel. Hulde dus voor de teler(s) die het lukte om 34 wietplanten tussen de ‘normale’ tuinplanten te verstoppen in de bloemenbedden van het Vermont Statehouse in Montpelier.

Om de (imago)schade wat te beperken verklaarden de beheerders van het parlementsgebouw maar dat ze niet zeker weten of het om hennep gaat of om ‘de THC-rijke variant’, aangezien de plantjes te klein zijn om dat al te kunnen vaststellen.

Mediahype

Maar wietplanten letterlijk in de achtertuin van de politieke machthebbers, dat levert gegarandeerd veel media-aandacht op en zo geschiedde ook vanaf het moment dat de illegale plantjes afgelopen donderdag werden ontdekt. Van CNN tot lokale tv-zenders en van landelijke kranten tot cannabis magazines… de 34 verstekelingen zijn hot news!

Politiechef Matthew Romei verklaart tegen CNN dat ze de planten niet gaan testen, ook omdat ze helemaal geen strafrechtelijk onderzoek opstarten – ondanks dat de politici geen flauw idee hebben waarom iemand wietplanten in hun tuin zou droppen…

Legaal maar toch illegaal

Romei: “Het is legaal om wiet te kweken in Vermont, maar er zijn beperkingen waar je dat kan doen. En de bloembedden van het parlementsgebouw behoren zeker niet tot de toegestane plekken.”

Legaal zeg je? Inderdaad, in de staat Vermont mag iedereen van 21 jaar en ouder sinds 1 juli 2018 zes wietplanten voor eigen gebruik kweken. Maar dan heb je het over 2 volwassen en 4 kleine plantjes, die niet zichtbaar mogen zijn voor het publiek en dat was dus wel even anders bij het senaatsgebouw in Montpelier.

Vorige maandag rapporteerden bezoekers de guerrillaplanten bij de politie, die verklaart dat ze zullen worden verwijderd. Politiebobo Romei: “De bloemperken worden bijzonder goed onderhouden door Buildings and General Services. Die weten echt wel hoe je een bloemenzee tevoorschijn tovert. Het is ieder jaar een indrukwekkend gezicht, maar ik denk toch niet dat ze de wietplanten tussen hun zaaigoed hadden zitten dit jaar.”

(advertenties)