(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

IJverig waren ze aan het knippen afgelopen vrijdagmiddag, de drie Groningers in Oldambt. En gezien de toch wel forse oogst moest het tempo er flink ingehouden worden ook. Maar dankzij het werk van een rat blijkt alles uiteindelijk voor de kat zijn k*t, aangezien de politie door die tip de hele mikmak afpakt.

 

Altijd weer die tip

Zo net voor het weekend zou beginnen wilden de mannen van 28, 29 en 56 jaar oud uit Oldambt en uit Pekela nog even wat kilootjes aftikken. Razendsnel schoten de schaartjes heen en weer en gestaag vulden zakken en dozen zich met krakend verse nederwiet.

Totdat ineens de deur met grof geweld wordt geforceerd.

Het blijkt – helaas – de politie van Oldambt. Die is daar bepaald niet toevallig aan de deur komen rammelen van het pand aan de Hortensiastraat, want de dienders reageren op een tip. Bah, altijd weer die tip.

Ruim 70 kilo verse wiet

Koud kunstje dus weer eens voor de blauwhemden om deze drie ijverige wietmensen op heterdaad te betrappen toen ze de toppen aan het knippen waren. Te meer daar de geur van krakend verse wiet al buiten de deur te ruiken was, dezelfde deur die even later uit de sponningen zou worden geramd.

Het blijkt een ‘forse hennepvangst’ daar in Winschoten, zoals de politie trots op Facebook meldt. Uiteindelijk stokt de teller van de blauwe precisieweegschaal pas nadat de kaap van 70 kilo is gepasseerd.

De Groningse wiet in zakken waarin we ‘m bepaald NIET graag willen zien…

2 auto’s en 100 pillen

En alsof dat allemaal nog niet ellendig genoeg is voor de hardwerkende knippers, pikt de politie naast die 70 kilo krakend verse wiet ook maar gelijk twee auto’s in, plus 100 pillen. Wat voor pillen? Geen idee, de Politie Oldambt meldt dat ‘onderzocht wordt nog of het hier om drugs gaat’…

(advertenties)