(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Amsterdamse burgemeester, politie en Openbaar Ministerie willen buitenlandse toeristen de toegang weigeren tot coffeeshops. Dat voornemen heeft in de hele wereld tot veel media-aandacht geleid: wat is er aan de hand in die beroemde, progressieve stad? Maar wat vind jij als Nederlandse cannabis consument er eigenlijk van?

Amsterdamse coffeeshops alleen voor Nederlanders of niet?

Amsterdam staat al tientallen jaren wereldwijd bekend als de cannabis hoofdstad van de wereld. Nou valt daar door de legaliseringsgolf die over de aardbol dendert inmiddels wel wat op af te dingen, maar toch bezoekt nog ieder jaar een gestage stroom toeristen Mokum voor onder meer een bezoek aan zo’n legendarische coffeeshop.

Als het aan het college van B&W onder aanvoering van GroenLinks burgemeester Femke Halsema ligt, verandert dat echter drastisch. De ‘drugstoerist’ is niet meer welkom. Niet in de stad en zeker niet in de coffeeshops!

Wat vinden jullie: is dit nou wijsheid van Femke en Co of is het oliedom? Geef je mening in onze lezerspoll:

Amsterdam wil buitenlanders verbieden om in coffeeshops een joint, wiet, hasj of edibles te kopen. Is dat nou een goed plan of niet?

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...
[openingsfoto: Boyan Dimitrov/Shutterstock]
(advertentie)