(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na een wat ongelukkige start gaat het nu weer helemaal goed in de RollingStoned LED kweekkast van Dokter Groen. Alle vier de planten zijn nu mooi groen en lekker gegroeid. Het is nog even wachten op de kleinste plant maar het bloeien zal weldra beginnen. 

Hallo kweekvrienden, wat ben ik blij dat mijn planten weer helemaal bijgetrokken zijn zeg! Eerlijk gezegd was ik er twee weken geleden best even bang voor dat de CBD wietplanten het niet zouden redden en ik jullie dat slechte nieuws zou moeten vertellen. Maar goed, dit is voor mij ook de eerste keer dat ik met LED kweek en ik wist simpelweg niet dat er zoiets bestond als light burn. Verbranding van het blad door teveel licht.

20150501_101953

De planten van Dr. Groen voelen zich weer gelukkig zo te zien

Goed, het gaat nu een stuk beter in de RollingStoned LED kast. De oplossing bleek even simpel als het probleem, de krachtige LED lamp hing gewoon te dicht op de planten en moest een stuk omhoog. Er zit nu dus zo’n 25 centimeter ruimte tussen de lamp en de bovenkant van de planten en daar gaan de planten lekker op hoor. De LED kweeklamp van 144 Watt staat nog steeds alleen op de groeistand en de planten zijn allemaal mooi groen en bedekken bijna de hele oppervlakte van de kast (slechts 60 x 60 centimeter). Mijn kweekfout heeft er alleen wel voor gezorgd dat de planten niet helemaal gelijk opgaan maar daar heb ik een gemakkelijke oplossing voor…

Om de planten uiteindelijk een gelijke hoogte te laten bereiken heb ik eerst de grotere dames twee keer getopt. Zo kregen ze aan de ene kant een mooie breed groeiende structuur, en konden de kleinere planten een beetje inlopen. Inmiddels zijn alle vier de planten minstens 1 keer getopt. De kleinste van de vier is pas twee dagen geleden getopt en ik wacht nu met bloeien tot ook deze plant wat uitlopers heeft gevormd, hieronder kun je zien dat dat nog niet het geval is, maar dat kan niet lang meer duren.

20150501_102008

Wanneer deze dame wat is uitgelopen kan de bloei in de RollingStoned G-Kit beginnen

Omdat de grotere dames, en dan met name een van de CBD Kush planten qua groei een stuk voorloopt op de rest, heb ik haar takken gespreid en naar beneden gebonden. Ik gebruik hiervoor geen scrogrek maar gewoon wat buigzaam binddraad dat ik in de vorm van een haak buig en in de grond pin. Op de foto’s hieronder kun je het goed zien. Het is een heel gemakkelijke manier om de hoogte van je planten in te perken en heeft als extra voordeel ten opzichte van een scrog dat je de planten nog steeds uit de kweekkast kunt nemen als dat nodig is.

Met wat buigzaam binddraad pint Dokter Groen de takken naar beneden, net zo effectief als scroggen maar een stuk gemakkelijker

Inmiddels krijgen alle vier de planten ook een lichte biologische voedingsoplossing (EC waarde 0,9 – 1,0) met groeivoeding uiteraard. Eco allround van het merk BioQuant om precies te zijn. Daarnaast krijgen ze wekelijks een douche met bladvoeding van hetzelfde voedingsmerk en heb ik ze vandaag voor het eerst ook Humine en Fulvine meegegeven. Dit zijn geconcentreerde humine en fulvinezuren die zorgen voor een goede opname van de biologische voeding uit de grond. Ook de siliciumkorrels van Mills Nutrients zitten nog in de grond. Bij elkaar lijkt het heel wat maar de silicium, de humine en fulvine verhogen de EC waarde verder niet, die blijft gewoon rond de 1,0 en dat is een lichte voedingwaarde voor groeiende planten. Hier nog eens alle vier de planten in beeld.

De temperatuur in de RollingStoned G-Kit is heel stabiel en blijft met de lamp aan 26 graden. ’s Nachts daalt deze temperatuur naar ongeveer 22 graden en dat vinden de dames heerlijk! Dat de nachttemperatuur zo weinig daalt is een groot voordeel en komt omdat ik de kweekkast gewoon in mijn woonkamer heb staan. Deze kast ziet er aan de buitenkant heel stijlvol en discreet uit en produceert ook nauwelijks geluid. Ik hoef mijn wietplanten nooit voor mijn bezoek te verbergen, maar niemand heeft ooit door dat de planten erin staan tot ik het ze vertel, grappig en prettig tegelijk. Tot volgende week!

Dr. Groen

(advertenties)