(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week heb je kunnen lezen hoe Dr. Groen Hasj maakte met zijn ACME Ultra kit. Dat kwam goed uit want in zijn RollingStoned LED kast ging het niet helemaal goed. Hij maakte namelijk een van de meest gemaakte fouten met LED kweeklampen… 

Lieve lezers, ik moet jullie bekennen dat ik vorige week niet zo’n goede dokter voor mijn planten ben geweest doordat ik mij schuldig heb gemaakt aan de meest gemaakte LED-kweekfout. Gelukkig ben ik er inmiddels wel achter wat dat was; denkend dat lekker veel licht mijn wietplanten goed zou doen, heb ik de LED op vol vermogen gezet en veel te dicht op de planten gehangen.

Meest gemaakte LED beginnersfout

Omdat de LED kweeklamp in de RollingStoned G-Kit, nauwelijks warm wordt, besloot ik in de eerste week van deze kweekcyclus dat het wel een goed idee zou zijn om de lamp lekker dicht op de planten te hangen. Dit gaat met TL kweekjes ook heel goed dus ik dacht dat dat met de LED ook wel zou werken. Niet dus!

Hoewel de temperatuur vlak onder de LED-kweeklamp nauwelijks hoger is dan in de rest van de kleine kweekkast (26 graden), begonnen de jonge blaadjes van mijn CBD wietplantjes snel te vergelen en te verdorren. Ik snapte er niets van, de temperatuur was goed en ik had de dames ook helemaal geen voeding gegeven dus daar kon het niet aan liggen. Pas toen ik een van de plantjes een paar dagen op de vensterbank had gezet en zag dat die weer mooie groene bladeren kreeg, wist ik dat het iets met de lamp te maken moest hebben en heb ik contact opgenomen met LED-fabrikant Horticoled.

Hoewel LED lampen niet te warm worden voor de planten, produceren ze zoveel licht waardoor jonge blaadjes kunnen verbranden als ze te dicht bij de lamp komen

Ik stuurde wat foto’s van de plantjes door, waarop Horticoled mij direct vroeg of ik de lamp toevallig niet op vol vermogen had gezet en te dicht op de planten had hangen. Wat zoals jullie inmiddels weten dus precies het geval was. Verder werd mij uitgelegd dat dat een fout is die veel nieuwe LED-kwekers maken en dan zeggen dat LED niet goed werkt. Hoewel LED lampen niet te warm worden voor de planten, produceren ze zoveel licht waardoor jonge blaadjes kunnen verbranden als ze te dicht bij de lamp komen.

Goed, de LED lamp moet dus op 25 tot 30 centimeter van de planten hangen met alleen de groeischakelaar aan (in plaats van 13 centimeter en met zowel groei- als bloeilicht ingeschakeld). Ik heb de lamp dus meteen hoger gehangen en de bloeischakelaar uitgezet. Gelukkig beginnen de dames nu langzaam maar zeker een beetje bij te trekken. We gaan natuurlijk wel gewoon door met de kweek, al hebben de dames hierdoor wel een beetje een ongelukkige start gehad.

Hier de vier dames naast elkaar, Boven de twee CBD Kush planten, onder de CBD Compassion. Je ziet dat de nieuwe bladeren gelukkig weer gewoon groen blijven…

Siliciumkorrels

Je ziet het, dokters zijn ook mensen en maken ook fouten 😉 Niets menselijks is mij vreemd en ik hoop dat jullie er iets van leren, ik in ieder geval wel! Op advies van Master Kroblo heb ik, nu de plantjes weer een klein beetje beter worden, acht siliciumkorrels in elke pot gedaan. De Siliciumkorrels zijn een nieuw product van Mills Nutrients die de korrels op een gepatenteerde manier hebben weten te produceren. Uit onderzoek is gebleken dat toevoegen van siliciumzuur het rendement met maar liefst 20 tot 40 procent laat stijgen. Er zijn testen gedaan met rijst en suikerriet waarbij de opbrengsten nagenoeg zijn verdubbelt. De korrels maken het gewas krachtiger, gezonder en weerbaarder. Omdat de planten van Master Kroblo er door de korrels ontzettend mooi en donkergroen bijstaan heb ik zijn advies ter harte genomen.

Links de siliciumkorrels, rechts een bladvoeding van BioQuant die ik wekelijks op de bladeren sproei

Op het moment krijgen de planten nog geen voeding via de wortels, maar alleen wekelijks een bladvoeding, het heet Foliar en is van het merk Bioquant. Op de foto hierboven heb ik de planten er zojuist mee besproeid. Ik hoop dat de planten alleen nog maar mooier zullen worden nu de LED-kweeklamp op de juiste hoogte hangt.

ACME Ultra

Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe ik een pot buitenwiet (Passion #1) met behulp van de ACME Shake kit heb omgetoverd in wat heerlijke hasj. Ik mocht ook een ACME Ultra kit weggeven en heb er toen een uitgeloofd aan degene die mij de mooiste foto van zijn of haar wiet kon sturen om in de ACME kit te verwerken tot hasj. Met de foto van zijn Ierdbei plant van vorig jaar, heeft Chris wat mij betreft gewonnen. Hier de winnende foto, een smakelijke top waarmee Chris nu dus lekkere hasj kan gaan maken. Gefeliciteerd Chris, de ACME Ultra set komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Ierdbei

 

Dr. Groen

(advertenties)