(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeg, kennen jullie General Fry Eye nog? Onze bevriende Schotse kweker die op deskundige wijze knuppels van Cheesetoppen kweekte. Wel, hij heeft zijn Cheese inmiddels verruild voor White Widows, White Siberians en een paar smakelijke O.G. Kush planten, uiteraard weer met superdikke toppen eraan!

O.G. Kush, White Widow & White Siberian

Na mijn laatste Cheese avontuur, dat overigens ook erg goed uitpakte, wilde ik eens wat meer variatie aan wietsoorten in mijn tent. Ik heb toen wat op het internet gezocht en hier en daar nagevraagd en toen gekozen voor O.G. Kush, White Widow en White Siberian. Voor het gemak heb ik de soorten in één keer besteld en komen ze dus alledrie van het Spaanse Dinafem. Ik zal mijn kweekverslag beginnen met het beschrijven van de soorten en dan verder gaan met het verloop van de kweek zelf.

De O.G. Kush heeft een fruitige en duidelijk pittige smaak. Het effect slaat snel in en is erg sterk. Je voelt het snel aan je ogen en krijgt vervolgens een energetische rush in je hoofd. Een half uurtje later komt het gevoel in balans en laat deze Kush je heerlijk en behoorlijk stoned achter… Deze Kush heeft een superhoog THC percentage tot wel 24 procent en bevat vrijwel geen CBD.

Dinafems White Widow komt volgens de Spaanse zadenmakers van een bijzondere White Widow kloon uit 1997. De strain is 65% indica en 35% sativa en bloeit af in een week of acht. De wiet smaakt organisch, bitter, fruitig met een indringende geur en het effect is niet al te overweldigend zodat je deze prima overdag kunt gebruiken. Een absoluut sociaal feel good wietje en ook erg lekker voor een wake ’n bake in de ochtend. Goed tegen spanningen in de spieren, stress, angsten, eetstoornissen en slapeloosheid. Ook een aanzienlijk hoog THC percentage van 16+ procent hier en nauwelijks CBD.

White Siberian is de tweede witte wietsoort die ik deze ronde gekweekt heb. Een stevige en indringende zoetzuur smakende soort met een langdurig aanhoudend psychoactief effect. Je proeft duidelijk de Widow in deze soort, maar dan gecombineerd met een zoete fruitigheid van de AK 47 genetica. Rook deze wiet niet wanneer je belangrijke afspraken hebt staan, de soort geeft je namelijk een behoorlijk zwaar stoned gevoel in je lichaam. Medicinaal gezien is dit een zware indica die je gemakkelijk in slaap krijgt en waarmee het zeer goed ontspannen is. Goed voor pijnklachten, de eetlust en bij slapeloosheid.

20160929_175458

Kweekgegevens

En dan over naar de technische data. Ik heb de drie soorten gekweekt in mijn kweektent van 1,4 x 1,4 meter. Ik gebruikte een fancontroller van smscom, Rhino koolstoffilter, Goldstar Maxibright luchtgekoelde reflector met een Maxibright Pro dimbare ballast (400 tot 600 Watt) en een Gavita 600 Watt bulb, twee buisventilatoren om lucht door de 125 mm slangen naar binnen en buiten te blazen. Twee 60 Watt T5 lampen beschenen de planten tijdens de eerste weken.

Qua voeding heb ik het deze keer gedaan met de lijn van Bio Nova en daarnaast aangevuld met Kalong Bloom vleermuizenmest voor de bloei, Charge Soil Conditioner en booster. Verder kwam de aarde van Plant Magic en heb ik voor een extra CO2 toevoeging gekozen in de vorm van een Exhale CO2 zak.

Groeifase

Na het ontkiemen van de zaden, hebben de jonge planten drie weken onder de twee 60 Watt fluorescente T5 lampen gestaan. Toen de dames eenmaak goed geworteld en hun kleutertijd voorbij waren, heb ik ze in 12-literpotten overgeplaatst. Ik gebruikte de aarde van Plant Magic en mixte hier de Charge Booster doorheen. Hierop mochten de planten nog een week groeien, maar nu onder de 600 Watt. De planten zagen er pico bello uit, groeiden goed en ik gaf ze verder alleen schoon water in deze periode.

De O.G. Kush werd als gewoonlijk snel groter, dit waren de langste leerlingen in mijn klas. De White Widow planten bleven vrij klein en staken hun energie vooral in het aanmaken van stevige vertakkingen. De White Siberian zat qua hoogte precies tussen de Kush en de Widow in.

20160925_203344

20160919_222238

Bloeifase

Ik gebruikte een nieuwe 600 Watt Gavita bulb voor deze ronde. Iedere plant was aan het eind van de eerste bloeiweek ergens tussen de 23 en 45 centimeter hoog. De White Widow was nog steeds de kleinste en de OG de langste. Het viel me op dat de White Siberian en de Kush ongeveer dezelfde bladstructuur lieten zien, en ook bij het roken overeenkomsten hebben.

Op dag tien van de bloeifase zag ik de eerste gele toppen, een teken dat de bloeiharen in aantocht waren. De planten accepteerden duidelijk de voeding en het veranderde lichtschema. Inmiddels waren ze ook weer flink gestrekt en gegroeid waardoor ze de tent mooi opvulden, van bovenaf was de vloer van de kweektent al niet meer door het laderdek heen te zien.

Toen de derde week van de bloei aanbrak groeiden er door de hele tent toppen. Ik spoelde de aarde met schoon water en heb sommige takken die de bovenkant van het bladerdek nooit zuden bereiken gediefd. Na de spoeling was het tijd om de EC waarde van het voedingswater wat op te voeren.

Week 4, de White Widow klassieker zag er geweldig uit. Bij de Kush moest ik hier en daar wat takken vastbinden omdat ze zo hoog werd. De White Siberian deed het ook lekker, deze plant is te vergelijken met die gast die altijd op tijd op al zijn afspraken komt, altijd keurig doet wat er gevraagd wordt en nooit voor problemen zorgt. Kortom, een heerlijke plant om in je kweektent te hebben.

In week vijf gingen de planten op volle kracht vooruit door met het aanmaken van steeds dikker wordende toppen. In week zes begon ik met de voeding te minderen, de White Widow zag er heerlijk uit, de Kush ook en over de White Siberian had ik ok niets te klagen. In de tent hing een lekkere fruitige geur, een ware traktatie voor je neus. De planten kregen er nu ook een overdaad aan kristallen bij (trichomen) en bloeiharen begonnen rood te kleuren. De White Widow kon haar toppen niet langer zonder ondersteuning omhoog blijven houden.

Week 7, de Widow ziet er fabelachtig mooi uit, deze oude dame heeft de twee nieuwkomers vanaf de start onder de duim weten te houden. Haar toppen zij ontzettend mooi en plakkerig en werkelijk overladen met een dikke witte laag hars. White Siberian draagt inmiddels ook cola’s die dik boven de 30 centimeter lang zijn en counting… Tijd om te spoelen met schoon afgezuurd water, vanaf nu kregen de planten niets anders meer te drinken.

Na een week spoelen hadden we in week 8 nog maar één weekje voor de boeg. De planten spraken inmiddels al veel voedingsreserves uit de bladeren aan, die daardoor al aardig begonnen te vergelen. Toppen zagen er inmiddels mooi rijp en vol uit en de calyxen waren goed opgezwollen, de tent ruikt fenomenaal!

In week negen was het tijd voor de grote dag, tijd om deze dames om te halen dus. Ik heb ze de laatste twee dagen in het donker laten staan, en ze hadden zeker veertien dagen niets dan water gedronken. Wat mij betreft waren ze er klaar voor. Ik heb ze samen met een maatje in een avond geknipt en ondersteboven opgehangen om te laten drogen. Ik heb ze een week lang in een tent met klimaatcontroller gehangen om te drogen, daarna heb ik de toppen nog een paar dagen in manden gedaan. Toen heb ik ze voor een extra mooie bag appeal nog eens goed nagelopen met de schaar. Dat was niet per se nodig wanneer het een commerciële kweek was geweest, maar ik ben nu eenmaal een perfectionist wanneer het om mijn eigen wiet gaat.

Na de laatste scheersessie gingen de buds in glazen potten om te curen. Deze toppen zullen na een maandje in de potten fantastisch lekker smaken! Ik heb ze gedroogd gewogen en de negen dames hebben me 550 gram wiet opgeleverd, echt een hele goede score!

20160918_222343

Conclusie

De White Widow is keer op keer een fantastische en betrouwbare soort om te kweken, met een geweldige oogst die nooit teleurstelt. De soort smaakt net als de Widow die ik in de jaren ’90 rookte en waarvan ik soms een klein topje voor mezelf kon bemachtigen. Een zoete herinnering, deze wiet smaakt goed en krijgt je goed stoned.

De dikke hoofdtoppen van de White Siberian geven een stevige bodystone. Mijn planten hadden zelfs toppen van 32 en 49 gram! Je zou zeker 12 van deze dames in een 1,4 x 1,4 meter tent kunnen zetten voor 12 megadikke hoofdtoppen van ieder bijna 30 gram. Je zou dan wel het nodige weg moeten dieven want de hoofdtoppen zijn zo dik dat het oppassen geblazen is met die aloude aartsvijand. Nee, ik bedoel niet de Duitsers en ook niet je schoonmoeder, maar toprot. White Siberian is een genot om te kweken.

De O.G. Kush is een beetje lastiger dan de andere twee soorten in de kweekruimte. Ook leverde ze wat minder oogst op, iedere plant ongeveer een derde minder dan de twee witte wietsoorten. Maar zoals altijd zijn het de soorten die het meeste THC hebben die wat minder oogst opleveren en zo ook bij de Kush. Je levert eigenlijk altijd oogst in voor een hoog THC gehalte en dat is prima. De Kush zit dan ook vol met plakkerige hars. Ik weet zeker dat je van deze soort minder wiet nodig hebt om goed stoned te worden. Medicinaal gebruikers zullen eerder van hun klachten af zijn met een sterkere wietsoort als deze. Als het je niet alleen om opbrengst te doen is en je gek bent op sterke wietsoorten dan is deze O.G. Kush een fantastische wietsoort voor je!

General Fry Eye

(advertenties)