(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Crobtober, zo wordt de maand oktober door cannabisliefhebbers – met name de buitenwiet fans natuurlijk – ook wel genoemd. Maar buitenwiet is niet het enige lid van de cannabisfamilie dat in deze maand gechopt wordt. Wat dacht je van de velden vol met wuivende industriële hennepplanten in eigen land?

De Hemp Bull in actie

Dé (industriële) hennepprovincie van Nederland is Groningen. Daar zetelen de twee bekendste hennepverwerkers van ons land: de Dunagro Hempgroup en Hempflax. Eerstgenoemde filmde dit jaar het oogsten van hun hennepvelden, wat gebeurt met een aardig uit de kluiten gewassen landbouwvoertuig genaamd ‘Hemp Bull’.

Al een kwart eeuw is Dunagro nu actief in de ontzettend duurzame, milieuvriendelijke en veelzijdige hennepindustrie. “Nadat we zijn begonnen met het telen, oogsten en verwerken van de primaire vezels, realiseerden we ons al snenl dat we de waardeketen moesten blijven uitbreiden om de producten te kunnen maken voor de eindmarkt. Omdat dit de enige manier was om de wereld het echte potentie van de plant te laten zien”, stellen de Groningers.

Voor nu is het 8 minuten genieten van de Hemp Bull in volle actie op de vaderlandse hennepvelden!

(advertentie)