(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wellicht denk je dat THC ook goed is voor huisdieren als het zo goed is voor jezelf. Maar die denkfout kostte een vrouw in de Amerikaanse staat Michigan bijna het leven. Haar rottweiler Blau viel haar namelijk ongenadig hard aan nadat ie een edible had gekregen, een actie die het arme dier uiteindelijk zelf met zijn leven moest bekopen…

Edibles drama in Gaylord, Michigan

Michigan dog attacks, nearly kills owner after being fed THC gummy‘, kopte de nieuwszender Fox5 over het incident in Michigan. Een Amerikaanse vrouw heeft verschrikkelijke verwondingen opgelopen toen haar Rottweiler haar aanviel nadat ze hem een eetbaar cannabisproduct had gevoerd.

De aanval vond eerder deze maand plaats in de stad Gaylord in Michigan en leidde ertoe dat de vrouw bijna haar rechterarm verloor en dat de hond, Blau genaamd, het leven liet.

Ambtenaren van de dierenbescherming die reageerden op een melding van een aanval van een hond, beschreven de gruwel waarmee ze werden geconfronteerd en legden de bloederige scène bloot in documenten die de website The Smoking Gun in handen kreeg.

Die foto’s publiceren wij maar even niet, je kunt je zelf wel een voorstelling maken hoe het eruitziet als je arm op half zeven aan je lichaam zwabbert nadat een grote hond er een uur lang tegen tekeer is gegaan…

Huis zit van onder tot boven onder het bloed

De dierenbeschermers troffen Blau – een rottweiler van 2 jaar oud met een gewicht van 37 kilo – op 5 oktober duidelijk onder de invloed (zeg maar gerust knetterstoned) aan. Nadat Blau was vastgezet in de keuken, ging een agent naar de gang en zag “een immense hoeveelheid” bloed op de vloer en muren.

De laatste foto van rottweiler Blau, genomen door de dierenbescherming…

Het slachtoffer schreeuwde toen vanuit de slaapkamer en werd ontdekt terwijl ze met haar gezicht omhoog op het bed lag, bedekt met bloed. De agent rapporteerde dat, ondanks dat de kamer halfdonker was, ze nog steeds een “extreme” hoeveelheid bloed op het bed, de muren en de vloer konden zien.

De vader van het slachtoffer haastte zich naar zijn dochter. Ze werd per helikopter naar het plaatselijke vliegveld vervoerd voor verder spoedvervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Hond was gestrest door scheiding van zijn baasjes

In de documenten staat dat de vader de dierenbescherming vertelde dat zijn dochter door een moeilijke scheiding ging en dat “de hond erg gestrest was”. Hij zei dat hij gummies had gekocht met zowel CBD als THC – het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis – erin om het dier te kalmeren.

Het slachtoffer vertelde agenten later dat ze Blau die ochtend een snoepje had gegeven en dat hij later de badkamer was binnengekomen terwijl ze op het toilet zat, haar van de zitting had gerukt en een aanval had ingezet.

Naar verluidt vocht ze een uur lang met de hond voordat ze zich naar de slaapkamer worstelde, zichzelf opsloot en Blau achterliet om door het huis te zwerven. Het slachtoffer raakte zwaargewond bij het incident en verloor bijna haar rechterarm met “niet veel meer over van het gebied tussen haar schouder en elleboog”.

De betreffende CBD/THC gummies, waarbij het die laatste cannabinoïde is die voor het verschrikkelijke drama in Michigan zorgde…

Voor Blau rest niets anders dan euthanasie

Een week later tekende het slachtoffer, dat nu herstellende was in het huis van haar vader, een formulier om Blau te laten euthanaseren.

Haar kersverse ex-echtgenoot vroeg toen of hij de hond kon “redden” en nadat hem was verteld dat de dierenbescherming daar tegen was, bood hij aan om de hond zelf dood te schieten. Lekker mannetje dus, maar gelukkig ging dat zelf doodschieten niet door en stemde de kerel in met euthanasie.

Het zwaargewonde slachtoffer had een kort afscheid met Blau op 16 oktober voordat haar huisdier naar de dierenarts werd gebracht en daar werd ingeslapen.

Honden zijn geen mensen, zeker niet als het om THC gaat

De Amerikaanse Kennel Club waarschuwt dat het aantal gevallen van cannabisvergiftiging bij honden is toegenomen sinds de drug in verschillende staten van de VS is gelegaliseerd. Ze merken op dat honden “veel ernstiger” reageren op THC dan mensen, met symptomen als trillen, agitatie en urine-incontinentie.

“Het meest interessante teken bij honden is urine-incontinentie,” zegt Dr. Stacy Meola in een bericht op de website van de Kennel Club, waarin staat dat de helft van de onderzochte honden ongecontroleerd urine kwijlde na het innemen van cannabis. “Mijn gok is dat de drug niet zo populair zou zijn als 50 procent van de mensen urine verliest als ze wiet gebruiken!”

[openingsbeeld: Anton Watman/Shutterstock]
(advertentie)