(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar het altijd zonnige – en daardoor ook bij buitenwiet liefhebbers en guerrillakwekers populaire – Californië. Want hoewel wiet daar respectievelijk sinds 1996 (medicinaal) en 2018 (recreatief) legaal is, wordt er nog steeds ook illegaal tegen de klippen op gekweekt. Letterlijk soms.

Buitenwiet in de openbare ruimte

De zwarte cannabismarkt in Californië bloeit dus nog volop, ook al zijn we alweer 2,5 jaar na de dag waarop de legale verkoop van funwiet er startte. Dat heeft veel van doen met het woud aan regels en eisen waaraan telers moeten voldoen en de zeer hoge belastingen die er op legale wiet worden geheven door de staat en de lokale gemeenten.

En daardoor moeten ook de wetshandhavers in The Golden State nog altijd vol aan de bak in de strijd tegen verboden plantjes. Neem de cops van Inyo County Sheriff’s Office vorige week donderdag.

Politie ruimt drie dagen lang wietplanten op

Die moesten alle zeilen bijzetten om zich namens het volk (haha) te ontdoen van meer dan 42.000 (!) wietplanten. Die stonden uitgezaaid op openbare grond, ook dat nog. Om precies te zijn in Inyo County dus, een wildernis in Eastern Sierra, met het stadje Independence als voornaamste plek waar mensen wonen.

Drie dagen lang waren de lokale en federale politiemensen bezig met het uitroeien van 42.306 wietplanten op drie niet nader bekend gemaakte locaties in de gemeente. Volgens het Inyo County Sheriff’s Office was de hele handel goed voor een straatwaarde van 84 tot 169 miljoen dollar (exact rekenen behoort niet tot hun takenpakket blijkbaar).

Gelukkig is er helemaal niemand gearresteerd voor de buitenwiet plantages. Waarvan dus helaas niets anders rest dan deze luchtfoto’s die geschoten zijn vanuit de politiehelikopter…

Voor de leek; al die kleine wat meer donkergroene stipjes zijn wietplanten…

Wat ontzettend zonde toch weer van al dat harde en mooie werk…

(advertenties)