(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hallo Muna, ik ben medicinale wietolie aan het maken en gebruik daarvoor alcohol(94%). Maar kan ik daarvoor ook isopropyl alcohol gebruiken? Het is namelijk een stuk goedkoper en omdat het heel vluchtig en vetten/oliën scheid, lijkt het mij aannemelijk dat het effectiever werkt dan alcohol. Ik ben benieuwd naar je mening voor ik ermee aan de slag ga. Met de vriendelijke groeten, Joost. 

Hoi Joost,

Goede vraag. Ethanol of ethyl alcohol is geschikt voor consumptie en daar zit om die reden een hoop accijns op, wel 1600%! Een liter van deze alcohol kost je daarom ook als snel iets van 70 euro.

Isopropyl alcohol (IPA) is niet geschikt voor menselijke consumptie en om die reden ook niet belast met de hoge accijns. Op internet kun je een liter al voor een euro of vijf kopen. Ook is het inderdaad beter in staat om de hars en oliën uit wiet snel op te lossen en dus goed bruikbaar om wietolie mee te maken. Maar hoe zit het dan met de veiligheid?

IPA is niet geschikt voor menselijke consumptie, maar omdat je de alcohol bij het maken van wietolie laat verdampen, consumeer je de alcohol zelf niet. Je kunt het dus zeker gebruiken om wietolie mee te maken, maar je moet wel even goed opletten dat je:

  1. de juiste isopropyl alcohol koopt. Het mag GEEN gedenatureerde alcohol zijn! Hier zijn namelijk giftige stoffen aan toegevoegd, dus let daar op.
  2. bij het maken van de wietolie ALLE alcohol laat verdampen. Rick Simpson gebruikt voor het maken van zijn wietolie stoffen als naphta en ook isoprolyl alcohol. Om ervoor te zorgen dat alle oplosmiddelen goed verdampen voegt hij aan het einde van het indampen een paar druppels water toe. Omdat water een hoger kookpunt heeft dan alcohol zorgt dit ervoor dat alles goed verdampt.

Isopropyl alcohol is dus te gebruiken om wietolie mee te maken. Als je wil weten hoe Rick Simpson dit doet, lees dan hier het recept voor RSO op RollingStoned.nl

Veel succes Joost, groetjes van Muna

(advertentie)