(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zijn niet alleen de usual suspects onder de Nederlandse gemeenten – we noemen een Tilburg of een Amsterdam – waar wiethokken worden ontdekt. Wat te denken van het ultieme rijkelui-dorp Wassenaar, de woonstek van o.a. koning W.A. en zijn Máx. Daar zijn nu 2 wietkwekerijen opgerold en bepaald niet de kleinste ook!

Hennep in (coffeeshoploos) Wassenaar

Dat wiet roken en wiet kweken inmiddels tot in alle kringen van de Nederlandse samenleving zijn doorgedrongen wordt wellicht het beste geïllustreerd door het politiebericht van afgelopen dinsdag. ‘Twee hennepplantages aangetroffen in Wassenaar‘, meldt Politie.nl, alsof je wietplantages tegenkomt gelijk een wappie zwerver op een bankje in het park.

Neemt niet weg dat het toch wel bijzonder te noemen is, deze dubbele wietbust in het Zuid-Hollandse Wassenaar, dat steevast in de top 5 van rijkste gemeenten van Nederland prijkt. Waar moet het in godsnaam naar toe met dit land als ze zelf in dit soort kak-enclaves aan de wietteelt gaan! Of zou het komen omdat er helemaal geen coffeeshop is, en sommige dappere bewoners daarom maar het heft in de eigen gemanicuurde handen nemen?

Rat leidt politie naar wietkwekerij nr.1

Feit is in ieder geval dat er ook in Wassenaar een rattenprobleem is, want het was zo’n beklagenswaardig figuur dat de politie zondagavond op het spoor zette naar een wietkwekerij aan de Pieter Postlaan. En net als de huizen en de inkomens – het gemiddeld inkomen per inwoner bedraagt 43.100 euro, dat je het maar even weet – zijn ook de wiethokken in Wassenaar van enig allooi, want er werden duizend wietplanten aangetroffen.

Politie vindt zelf wietkwekerij nr.2

Maar daarmee is de zijden netkous nog niet af. De politie: ‘Tijdens het onderzoek werden er aanwijzingen gevonden voor een hennepplantage aan de Verlengde Kerkeboslaan.’ En ja hoor, daar werd maandagavond de eerste plantage nog overtroffen met liefst 1500 wietplanten!

Om een en ander nog wat extra cachet te geven (dat betekent ‘kleur’ in kaktaal), plaatste de politie ook nog een fraaie foto van een poserende vrouwelijke agent bij het Wassenaar-bericht, een kiekje dat we voor het gemak maar hebben overgenomen.

Dus. Mission Impossible completed… we kunnen nu met absolute zekerheid stellen dat wiet voor en door iedereen is; driewerf hoera 🙂

(advertenties)