(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zonder humor vaart niemand wel. En ook al is onze favoriete groente zo meteen grandioos de Sjaak, de beelden zijn zo grappig dat je er wellicht toch om kunt lachen. Het gebeurde allemaal in India ter gelegenheid van International Day Against Drug Abuse And Illicit Trafficking. Dat is op zich al idioot natuurlijk zo’n dag, maar in Secunderabad maken de autoriteiten er pas echt een komisch spektakel van!

Die dag dat je drugs moet haten

Wie zoiets debiels als antidrugsdag verzint, vraag je? Dat zijn natuurlijk de papieren tijgers van de Verenigde Naties. Geen zak te vertellen in real life (oorlog Gaza, Oekraïne, Soedan et cetera), maar wel overal een mening over hebben. Zoals dat drugs slecht voor je zijn, weet je.

“Internationale antidrugsdag, werelddrugsdag of International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking is een dag waarop stil wordt gestaan bij de vele negatieve gevolgen van drugsgebruik en de strijd tegen illegale drugshandel. De dag werd door de Verenigde Naties vastgesteld op 26 juni”, meldt Wikipedia.

En verdomme, dat was vorige week dus ergens!

Door al het lawaai heen cutten

Gelukkig kunnen we het onvergeeflijke feit dat we die dag gemist hebben een klein beetje goedmaken door alsnog wat staatspropaganda te laten zien voor de goede zaak (*ahum, proest, kots). Exotische beelden zijn het uit het verre, bloedhete en inmiddels ook dichtstbevolkte land te wereld: India.

We struikelden op Facebook stomtoevallig over het filmpje bij iets of iemand die zich daar ‘Reporter Shoukath’ noemt. De ambities zijn er echter niet minder om, want dit schrijft men als introductie: “RS News helps you cut through the noise and understand what’s driving events in the headlines and in our lives, on everytime from all over Internet.”

Great Bombay Circus

Jazeker. En eenmaal weggezuiverd van ruis blijft dan dus dit (droge ganja in de fik steken) hangen als allerbelangrijkste onderwerp… Met de vriendelijkste groeten van de verzamelde wouten in Secunderabad en natuurlijk de op de achtergrond woest meebrullende VN (internet)tijgers.

Geniet ervan zouden we willen zeggen, en denk eraan: volgend jaar is het weer antidrugsdag, op 26 juni 🤧

(advertentie)