(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Colorado – de eerste staat in de VS die in 2014 recreatieve wiet legaliseerde – gebeuren de vreemdste dingen. Neem honden die buitenspelen in het jetset skigebied rondom Aspen. Die worden vergiftigd door te veel THC in hun systeem en dat komt erin doordat viervoeters de poep oppeuzelen van mensen die geblowd hebben! 

 

Tweedehandse high

Voordat je nu denkt ‘tuurlijk CNNBS kom maar door met dat fake nieuws’, het is dus géén nepnieuws – check deze link naar het originele bericht van de fameuze site Parkrecord.com maar eens anders. ‘Aspen dogs are getting a secondhand high from poop’, het staat er echt. Watskeburt?!

Om te beginnen moet je weten dat er ook in het super-de-luxe vakantieoord Aspen enorm veel wiet verkocht en genuttigd wordt. Begin vorig jaar werd er zelfs al meer cannabis gesleten dan drank en dat wil wel wat zeggen. Zie ons bericht: ‘Meer wiet- dan drankomzet in luxe ski-oord Aspen‘.

Maar al dat geblow tussen de toppen van de Rocky Mountains levert blijkbaar een verschijnsel op dat de honden daar rare dingen gaan doen…

Wekelijks 3 tot 10 stonede honden

‘Honden in de Roaring Fork Valley hebben een andere manier gevonden om stoned te worden dan de saaie greep in de edibles van het baasje thuis: ze eten menselijke uitwerpselen met wiet’. Aldus de reeds genoemde website Parkrecord, met onmiskenbaar gevoel voor humor.

Nou zijn ze zelf niet stoned bij deze nieuwssite, dus wordt er een dierenarts opgevoerd om een en ander te staven: Dr. Scott Dolginow, eigenaar van Valley Emergency Pet Care in het bruisende Basalt. Hij ziet iedere week tussen de 3 en 10 honden binnenkomen met ‘marijuana toxicity’.

En deze dokter Scott is er heilig van overtuigd dat de beestjes dit te danken hebben aan het verorberen van mensenpoep. Poep die voldoende THC bevat, het psychoactieve ingrediënt in cannabis, om je alsnog een tweedehands high te bezorgen!

Een hond die te stoned is is in feite vergiftigd met THC… [foto: Monica Click/Shutterstock]

Trailerparken en campings zijn boosdoeners

De viervoeters vinden deze speciale poep met hopen tegelijk bij trailerparken en campings. Dierenarts Scott: “Zeventig tot tachtig procent van de mensen zeggen dat ze geen idee hebben hoe hun hond aan wiet is gekomen, maar ze zeggen wel dat ze aan het wandelen of kamperen waren. Ik kan niet geloven dat de hondeneigenaren liegen.”

Parkrecord.com trommelt een baasje/getuige op die de woorden van de dierenarts ondersteunt: Rebecca Cole. Haar tweejarige hond Marty pikte iets op dit voorjaar toen ze op de No Problem Joe Trail waren. Nadat ze een deel van de zondag op de bospaden hadden gewandeld, merkte Rebecca dat Marty zich thuis vreemd begon te gedragen: waggelen, overgeven, piesen op de vloer en in het algemeen ‘out of it’

Van de wereld

“Hij was van de wereld, ik moest hem naar de dierenarts dragen”, vertelt Rebecca. Daar kreeg ze te horen dat haar hond high was. “Ik kon het niet geloven, omdat ik niks in huis heb.”

Wel vertelt ze tegen dierenarts Scott dat ze hond Marty op een ‘chunk of something’ heeft zien kauwen op het wandelpad, maar dat ze daar verder niets bij dacht.

‘De meeste honden zullen mensenpoep eten als ze daar de gelegenheid voor krijgen”, weet de dierenarts, die ook eigenaar is van een dierenkliniek in Moab nabij een hoop campings. Hij ziet simpelweg veel te veel honden binnenkomen met THC-vergiftiging nadat ze buiten zijn geweest om dat niét aan menselijke uitwerpselen als bron te koppelen.

Ruim je eigen shit op!

“Het is onwaarschijnlijk dat veel mensen een edible of een peuk van een joint weggooien langs de kant van de wandelroute”, verklaart dokter Scott. “En het is ook logisch (dat het poep is, red.) gezien de mate van vergiftiging die we zien.” Het fenomeen is overigens ook bekend in San Francisco, waar veel daklozen zijn die in de stadsparken poepen.

Helaas is er weinig dat de dierenartsen en baasjes kunnen doen, behalve de hond zijn trip laten uitzitten totdat hij weer terug op aarde is… In heel ernstige gevallen krijgt de hond een kalmeringsmiddel en infuus, aldus de dierenarts.

Kortom, opletten dus als je buiten speelt. Een waarschuwing die we Rebecca Cole niet meer hoeven te geven. “Het was beangstigend”, zegt ze over het voorval met haar hond Marty, “ik wil dat mensen hun poep opruimen!”

[openingsfoto: Sonsedska Yuliia/Shutterstock]
(advertenties)