(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het oudste cannabis tijdschrift ter wereld koopt de grootse Europese cannabisbeurs. Ofwel het Amerikaanse High Times tikt in totaal 7 miljoen dollar af om eigenaar te worden van de befaamde jaarlijkse Spannabis expo’s in onder meer Madrid en Barcelona.

 

High Times en cannabiscups

In juni 2017 nog werd de High Times, het roemruchte wiettijdschrift uit de VS dat al meer dan 40 jaar bestaat, zelf verkocht voor 70 miljoen dollar aan een investeringsfonds. Dat fond was met name geil op de roemruchte High Times Cannabis Cups, die met de recente legaliseringsgolf uiteraard nog meer als cash cows kunnen worden uitgevent in staten als Colorado, Californië en tegenwoordig ook in Las Vegas. Jarenlang kwam die Cup ook naar Amsterdam, maar de laatste keer – vorig jaar – bleek het een grote aanfluiting.

Hoe dan ook, het is dus niet heel verbazingwekkend dat de nieuwe eigenaren van High Times nu ook overzees expansie zoeken en uitkomen bij Spannabis in Spanje.

Spannabis is voortaan net zo Spaans als de Big Mac…

Spannabis is Europa’s grootste cannabis expo

Spannabis wordt in maart al voor de zestiende keer gehouden in Barcelona, waar dan drie dagen lang de gehele Europese (en de laatste jaren ook Noord-Amerikaanse) cannabisindustrie aanwezig is. Het evenement, dat eigenlijk niet meer behelst dan 250 stands van adverteerders (die allemaal vele duizenden euros moeten betalen voor hun vierkante meters) plus een conferentie en een – jawel – cannabis cup, trekt tienduizenden bezoekers.

Voor een indruk van het spektakel verwijzen we je graag naar ons eigen verslag dat we maakten toen we zelf Europa’s grootste wietbeurs bezochten: ‘RollingStoned op Spannabis 2015‘.

Inmiddels zijn er ook in andere steden, waaronder hoofdstad Madrid, exposities van Spannabis gekomen. Ze worden allemaal georganiseerd door Feria Del Canamo S.L., dat sinds maandag dus in handen is van Hightimes Holding Corp.

Internationaal platform voor VS

Hoeveel dat kost, de overname van Europa’s grootste cannabisbeurs? High Times betaalt er 3 miljoen dollar contant voor plus 4 miljoen in eigen aandelen. Ook zal men voor de beurzen van 2020 en 2021 nog een ‘milestone payment’ voldoen.

“Spannabis is een van de meest geprofileerde evenementen in het cannabis ecosysteem en een van de bekendste jaarlijkse festivals binnen de EU”, stelt High Times CEO Adam Levin. ‘Deze acquisitie levert een extra internationaal platform op voor klanten van ons die op zoek zijn naar extra internationale exposure-mogelijkheden.”

Mediawatchers in de VS zien er ook opnieuw een bevestiging in van de (uiteindelijke) globalisering van de wietmarkt. Aan zelfvertrouwen ook geen gebrek bij de Amerikanen. “Wij geloven dat High Times het meest herkenbare cannabismerk is in de wereld”, zegt Levin.

Als een baby zo blij

Ook aan Spaanse kant is men blij met de overname, die formeel nog wel moet worden afgerond in het eerste kwartaal van dit jaar. Carlos Palomino, de baas van Spannabis: “Wij hebben High Times tientallen jaren aanbeden, dus om geadopteerd te worden door dit baanbrekende team is niets meer of minder dan buitengewoon! We weten dat wiet een mooie toekomst heeft, net als High Times dat deze beweging al leidt toen de meeste van ons nog in de luiers zaten.”

[openingsbeeld:  Artem Avetisyan/Shutterstock]
(advertentie)