(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kleine hasjiesj, grote hasjiesj, je maakt ze in de hasjmachine. Jazeker want die tovert tot 400 gram knipafval of wiettoppen in een mum van tijd om in boterzachte ice-o-lator hasj. Kwestie van water, wiet en ijs erin stoppen en achterover leunen terwijl de Bubbleator het klusje voor je klaart.

De Bubbleator is eigenlijk een kleine wasmachine die ice-hasj maakt met behulp van ijs en koud water. Het systeem is volledig fool-proof en gebruiksklaar. Het enige wat je nog nodig hebt om zelf eersteklas ice-hasj te maken, is wat ijskoud water, ijsblokjes en een schone emmer om het water in op te vangen. Afgezien van je wiet natuurlijk.

bubbleatorDoor de ijskoude temperatuur van het ijswater bevriezen de trichomen op de wiet waardoor ze gemakkelijk afbreken en in het water terecht komen. Nadat de Bubbleator een minuut of 15 heeft gedraaid leeg je de machine in een emmer met daarin de meegeleverde 70 micron filterzak. Deze scheidt de kostbare trichomen van het water waarna je de hasj kunt laten drogen. Het aandrijfsysteem zet je plantmateriaal in beweging zonder het overbodig te beschadigen waardoor je plantmateriaal in je hasj zou kunnen krijgen. De wiet of het knipafval gaat in een piramidevormige zak waardoor het extra goed met het water in aanraking komt.

Solventless concentraat met de Bubbleator

Bij de Bubbleator zit standaard een polmfilterzak van 70 micron die de mooiste trichomen opvangt. Om de kleinere trichomen op te vangen kun je overwegen om er nog een losse 38 micron polmfilterzak bij te kopen (45 euro) en voor de extra grote trichomen is er ook een 90 micron filterzak beschikbaar (40 euro). Deze extra filterzakken maken het mogelijk om met de bubbleator zelfs hasj te maken dat een THC percentage van 60 tot 70 procent heeft. Dat is geen hasj meer, maar concentraat!

Hasjtips van extractiespecialist Nikka-T

  • Laat de Bubbleator niet langer dan 15 minuten draaien, hierdoor verlies je namelijk kostbare terpenen.
  • Geef het water even de tijd om zo koud mogelijk te worden, dus wacht een paar minuten voor je begint.
  • Stop je wiet een nacht van tevoren in de vriezer.
  • Gebruik ook eens vers bevroren wiet die niet gedroogd is om ‘live resin’ te maken.
  • Maak je polmfilterzakken na gebruik meteen schoon en hang ze goed te drogen, anders kunnen ze gaan schimmelen.

20150526_192135_resized

  • Spoel je hasj in de filterzak goed af met een harde straal onder de kraan, je verliest hierbij wel een deel van je trichomen maar die vang je op in een andere (38 micron) filterzak. Het spoelen zorgt ervoor dat je hasj superschoon wordt!
  • Druk de natte hasj met de achterkant van een lepel door een stalen keukenzeef om het los te maken zodat het goed droogt. Vang het op op bakpapier en laat het drogen.
  • Gebruik je wiet of knipafval gerust nog een keer, of zelfs nog twee keer. De tweede keer haal je er net zoveel of soms zelfs nog meer vanaf dan de eerste keer.

De Bubbleator is te koop op Azarius.nl en kost 165 euro.

(advertenties)