(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De ogenschijnlijk simpele taak van het water geven, blijkt vaak lastiger dan je denkt. Wietplanten hebben immers elke dag precies genoeg water nodig, en het kan dus ook dagelijks mis gaan. En is het eenmaal een keer mis gegaan met water, dan kan dat ongemerkt voor nog meer problemen met de watergift zorgen. Maar niet met Yuccah, een natuurlijk uitvloeimiddel dat de waterhuishouding voor je reguleert. 

Heel veel kweekproblemen hebben te maken met te veel of te weinig water, hoe gek het ook klinkt. Het blijkt in de praktijk namelijk best lastig om in te schatten of en hoeveel water je planten nodig hebben. Vooral in een warme kweekruimte, waar water snel verdampt.

Er zijn gelukkig wel een paar trucjes die je kunnen helpen bij het geven van water. Zo kun je je potten bijvoorbeeld dagelijks even optillen om aan het gewicht te voelen of je planten te droog dan wel te nat staan. Ook voelen veel kwekers even met hun vingers in de aarde om na te gaan hoe vochtig het nog is.

Water geven blijft echter ‘natte vingerwerk’, en hoe groen je vingers ook zijn, het gaat ongetwijfeld een keer mis. En als de aarde dan een keer te nat of te droog geweest is, is het vaak lastig om de balans te herstellen. Zeker als de aarde een keer goed droog geweest is, is dat lastig. Uitgedroogde aarde neemt namelijk maar lastig water op, waardoor grote delen van je pot uitgedroogd blijven, en eigenlijk niets meer voor je plant doen.

Yuccah wordt gemaakt van een extract van de Yuccah Schidigera plant. Foto: Lynda McFaul, Shutterstock

Beter drinken met Yuccah

Yuccah is een natuurlijk uitvloeimiddel op basis van de Yuccahplant (Schidigera), dat de waterhuishouding van planten in aarde sterk verbetert. Het verlaagt de oppervlaktespanning van het voedingswater, zodat zelfs compleet uitgedroogde aarde weer gemakkelijk en snel water kan opnemen. Zo voorkomt het dat het gehalte aan zouten in de aarde te hoog wordt, en de bladeren daardoor verbranden.

Naast de werking als uitvloeimiddel, bevat Yuccah van nature ook suikers die het bacteriologische bodemleven in de aarde stimuleren. Yuccah gaat dan ook uitstekend samen met een biologische kweek, waarbij nuttige bacteriën en schimmels worden ingezet om de biologische plantenvoeding om te zetten in opneembare plantenvoeding.

Ben je echter iemand die eerder wat te veel water geeft, ook dan biedt Yuccah uitkomst. In dat geval gaat het namelijk het samendrukken van de aarde tegen. Hierdoor blijft de aarde ook als het wat te nat is voldoende luchtig, zodat wortels nog steeds zuurstof krijgen.

Met Yuccah drinken wietplanten dus echt beter. Bij droogte en hitte zorgt het ervoor dat de aarde nog steeds water kan opnemen. Het houdt de balans in de aarde op peil, en zorgt voor een optimale spreiding van water en voedingszouten, en voorkomt zo dat bladeren of bladpunten verbranden.

Yuccah is tot slot ook als bladvoeding te gebruiken, en zorgt dan voor mooie glanzende bladeren. Je planten worden gezonder, en minder aantrekkelijk voor ongedierte.

Yuccah is te bestellen via Sirius.nl. Een fles van 250 milliliter kost €19,95 en is goed voor zo’n 25 liter voedingswater. Yuccah kan gebruikt worden in combinatie met elke soort voeding en alle supplementen. Gebruik: wekelijks, dosering: 10 tot 20 milliliter per liter water.

(advertentie)