(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gaat allemaal razendsnel in het leven van een wietplant. Zeker wanneer we het over de eerste weken na het ontkiemen van de zaden hebben. Zo waren Gobru’s plantjes drie weken geleden nog niet eens geboren, en moet je ze nu eens zien in hun 11-literpotten!

Het leven van een wietplant verloopt volgens een vast ritme en wanneer je daar handig op inspeelt kun je een oogst helemaal volgens planning binnenhalen. Bij mij zou je kunnen zeggen dan de zaailingen op dit moment in hun lagere school periode zitten en hun kleutertijd nu definitief ontgroeid zijn. Ik wil nog niet zeggen dat het pubers zijn, want dat duurt nog wel een weekje. De grote groeispurt staat wel voor de deur nu…

Vorige week hebben jullie kunnen zien dat ik de zaailingen met hun startpluggen en al heb overgeplaatst in lekkere grote 11-literpotten met Ultimate Soil van DNA en Mills. Ze hadden toen pas net hun eerste gekartelde blaadjes en zagen er nog maar klein uit in die veel te grote potten. Maar ruimte onder de grond doet groeien en vandaag (of liever gezegd gisteren toen ik deze foto’s nam) zijn de jongedames al een stuk groter geworden. Ze gaan mooi gelijkmatig op en al met al ziet het er veelbelovend uit voor ze.

IMG_2424

Klok om

De klok is inmiddels om. Ik heb de plantjes na het verpotten een paar dagen de tijd gegeven om aan hun nieuwe omgeving te wennen. Niet alleen kregen ze namelijk meer ruimte, ook kregen ze te maken met een veel krachtiger lichtbron zoals jullie hebben kunnen lezen. Na ze een dag of vier met rust gelaten te hebben, heb ik daarom pas afgelopen vrijdag het lichtregime aangepast. De meisjes mogen nu nog maar 12 uur per dag genieten van het 1000 Watt Gavita zonnetje, zodat ze over een dag of 10 hopelijk hun eerste bloeiharen zullen laten zien.

IMG_2425

De temperatuur in de kweektent ligt rond de 29 graden. Een beetje aan de warme kant, maar het is dan ook zomer buiten. Zolang de temperatuur niet verder oploopt kunnen ze dit vast wel hebben, ik geef geen CO2 bij dus dit is wel ongeveer het maximale qua temperatuur. Alles gaat goed zoals je ziet en de planten zijn al een flink stuk gegroeid ten opzichte van vorige week. De luchtvochtigheid ligt rond de 40% en kan op zich iets omhoog, ik denk dat ik ze dus morgen maar eens een lekkere douchebeurt ga geven. Volgende week zullen ze naar verwachting zeker een dubbel formaat hebben van wat ze nu zijn. We zullen het zien, tot dan!

Gobru

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)