(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Veel foto’s en veel te vertellen over het Strain Testing 420 project weer deze week. Hoe kan het ook anders met zoveel verschillende wietsoorten, LED & HPS-kweeklampen en ondersteunende middelen? Maak je op voor een uitgebreid verslag van de grootste pothead op RollingStoned.

Een dikke toeter erbij, een lekker muziekje op en hier gaan we dan! Ik heb jullie twee weken geleden beloofd om het ook eens over de outdoor autoflowers, de HPS-planten en de stekken die ondertussen mooie dames zijn geworden te hebben. Daarnaast nemen we natuurlijk ook weer een kijkje bij de planten onder de Spectrum King 400+ Watt LED’s, dus al met al een dik belegde boterham op deze maandagmorgen.

Eerder klaar

De planten staan ondertussen alweer 7 weken te bloeien in de tent. Zoals jullie weten testen wij in dit project heel wat nieuwe dingen uit, waaronder ook de Mammoth P van Mammoth Microbes waar ik het al eens over had in een vorig verslag. Mammoth P (Phosphorus) zorgt voor veel dingen, allereerst kregen we bij onze zaailingen heel snel een mooi wortelgestel. Bij de stekken die ik zelf nam hadden we na 6 dagen al verschillende wortel-punten in onze root runner plugs. Mammoth P is ontwikkeld aan een Amerikaanse universiteit met behulp van next-generation technologie en uitvoerig getest door Colorado telers.

Classic Cheese #bud2 Suzy Seeds

Classic Cheese #bud Suzy Seeds

De bacteriën handelen zoals micro bioreactoren die voortdurend de productie van enzymen en voedingsstoffen voor hun rekening nemen. Het vermindert de behoefte aan een afzonderlijk enzym additief en maakt internoden korter, richt zich op meer energie voor budproductie en zorgt ervoor dat de plant een langere fotosynthese aankan.

Dat is allemaal in theorie, in de praktijk zorgde het spul ervoor dat ik met 6,5 week (enkele dagen terug) de eerste twee dames heb kunnen oogsten. Planten die er normaal een 8 weken durende bloeifase op nahouden. Doordat de planten dagelijks een iets langere lichte periode kunnen doen gaat het groei- en bloeiproces sneller vooruit, zo blijkt. Bijna ongelooflijk niet? En ik zie meer en meer planten dichterbij de oogst komen, terwijl ze eigenlijk nog wel een week of iets langer moeten staan.

High Sour Diesel #bud High Seeds

Om het tijdstip van de oogst te bepalen kijk ik naar de trichomen. Wanneer er 15% amberkleurige trichomen te zien zijn is het oogsttijd. Soms ga ik nog weleens voor wat meer amberkleurige trichomen, dat hangt een beetje van het moment af. Maar met de iets te volle tent leek het mij beter om nu maar vast te oogsten.
Mooi getrimde buds ,voorzien van een dikke laag THC !

Onder de Spectrum Kings…

Omdat we met de meeste wietplanten nu toch wel dichtbij de oogst komen, heb ik de planten allemaal wat dichterbij de LED’s geplaatst ,zodat de onderste toppen ook mooi kunnen aandikken. Onze Spectrum King led’s hangen nu wel heel dichtbij de bovenste toppen, maar dat lijkt verder niet voor problemen te zorgen.

Sour Secret x Banana - Dna Genetics 'Grow Your Own'

Ik deed de test gisteren zelf en je zou kunnen zeggen dat de eerste 15 centimeter direct onder de LED’s enige warmte geeft. Het is niet vergelijkbaar met de warmte die een HPS lamp uitstraalt en waar je toch steeds op een minimale afstand moet blijven om een leaf-burn te voorkomen. De LED’s hangen nu op 29 centimeter en 16-20 centimeter, zonder enige last te ondervinden aan de planten. In tegendeel, want zoals jullie kunnen zien gaat het hier gewoon erg lekker!

LED's

Spoelen

Flushen en spoelen van zouten in de aarde,in ons geval cocos met kurk van Mills&Dna  ….
Jullie horen of lezen vast weleens dat de meeste kwekers de laatste twee weken voor de oogst gebruiken om te spoelen, ook wel flushen genoemd. Dit om zouten weg te spoelen die zich in de aarde, in ons geval kokos met kurk van DNA en Mills, hebben opgestapeld. Nog een reden dat kwekers spoelen is om de laatste voeding uit de aarde te krijgen, zodat de plant moet overschakelen op de eigen reserves uit de bladeren.

Chem OG - Stupot Genetics

Wij gebruiken hiervoor Flawless Finish van Advanced Nutrients, dat ervoor zorgt dat alles netjes afgebroken wordt en de plant gedwongen overschakelt op de opgeslagen reserves. Spoelen op kokos doen we door middel van een aantal liter water te geven tot het onderaan de potten uitstroomt. Ik persoonlijk doe dit 2 dagen en dan geef ik net genoeg water dat het er net niet uit gaat lopen onderaan. Dit doe ik tot het moment van de oogst.

2016-07-31 20.44.00

Je zal het blad dan snel zien vergelen, wat wil zeggen dat er aan de reserves gezeten wordt. Raak dan ook niet in paniek omdat je bladeren beginnen af te sterven. Dit is normaal in dit stadium naar mate de oogst dichterbij komt. Net zoals bomen in de herfst vergelen wanneer ze hun bladeren niet meer nodig hebben. Spoelen op aarde doen we net iets anders, de laatste 2 weken gaan we gewoon over op water geven maar dan zonder voeding en that’s it! Dit is omdat aarde veel meer vocht vasthoudt dan kokos en je de wortels zou kunnen verstikken wanneer je echt met veel water gaat spoelen.

Cheese #1 - Kaliman Seeds

Geen liters water in de aarde gaan gieten dus, zoals op kokos want dan krijg je blubber, verstikken de wortels, loopt de luchtvochtigheid op en nodig je alle schimmels uit de buurt uit om het alsnog te komen verpesten voor je…

AutoflowersAutoflowers, stekken en HPS planten

Beloofd is beloofd, dus nu eens iets over onze laatste autoflowers die inmiddels een dikke 2 weken in bloei staan en het eigenlijk niet zo slecht aan het doen zijn. Dit ondanks de belabberde zomer die we dit jaar moeten ervaren allemaal …

De autoflowers krijgen een dieet van bloeivoeding van Advanced Nutrients, specifieker de Iguana Juice Bloom. Heel hoog gespannen zijn de verwachtingen helaas niet met de slechte zomer, maar we nemen mee wat we kunnen natuurlijk. We hebben soortjes staan van Zamnesia, Sensi Seeds en GrowersChoice. Wanneer ze wat verder zijn zullen we ze nog eens nader bekijken.

De drie stekken die we met Mammoth P en Root Runner pluggen in 6 dagen lieten wortelen, zijn inmiddels ook best mooie plantjes aan het worden. Voorlopig staan ze nog gewoon buiten tot er plaats is onder de lamp, maar ik ben er best fier op. Het zijn 2 Cali Cookies planten en 1 Cheese #1 van Kaliman.

Eigen stekken

HPS power

Wie staat er nu nog onder de HPS dan? Wel, dat is de White Rhino van Green House die het niet zo goed aan het doen is jammer genoeg, de OG Kush van Zamnesia en de Amnesia van HySeeds gesponsord door Stupot Genetics, die het ook wat minder doet. Je zou kunnen zeggen dat de iets mindere soorten onder de HPS staan.

De twee Super Silver Haze stekken die we konden bemachtigen doen het vrij goed in hun 36-liter potten, wanneer er wat plaats vrijkomt in de tent onder de LED’s verhuis ik ze allemaal voor de afbloeifase. De foto’s hiervan zijn uitgesteld tot volgende keer, ze staan momenteel in het donker namelijk.

En zo zijn we weer aan het einde gekomen van ons verslag. Binnen twee weekjes zijn we weer terug, tegen die tijd zal er wel weer wat geoogst zijn en in de curepotten zitten, ik deel het graag met jullie maar rook het wel lekker zelf op 😉 Tot dan! Same place, same time.

Groene groet, PSK – Keep blazing, stay amazing <3 onelove

(advertentie)