(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het wordt steeds gekker in het enige land ter wereld dat cannabis volledig gelegaliseerd heeft. Laatste opmerkelijke nieuwsfeit: gevangenen mogen straks marihuana gebruiken in hun cel. Weliswaar op medisch voorschrift, maar toch!

wietDat zien we onze minister van Justitie – de weledele heer Ivo Opstelten – nog niet zo snel doen: toestaan dat gevangenen wiet gebruiken als dat hun gezondheid ten goede komt. Toch is dat precies wat de hoogste drugsautoriteit van Uruguay, de nog veel weledelere heer Julio Calzada – deze week tegenover persbureau Associated Press vertelde! Calzada voegde er aan toe dat zijn land nog 2 weken tijd nodig heeft om alle regelgeving voor de legalisering van de cannabismarkt af te ronden. Hij verwacht dat de echte productie en verkoop pas tegen het einde van 2014 vol op gang zullen komen.

Wiet in nationaal gezondheidsbeleid

Gevangenen in een Uruguayaanse cel kunnen dus op doktersvoorschrift wiet krijgen, als de witte jassen denken dat hun fysieke of geestelijke gezondheid er baat bij heeft. En dat is nog niet alles mensen. De minister voor Sociale Ontwikkeling van het fantastische Zuid-Amerikaanse land, de weledele heer Daniel Olesker, zei op een medisch congres in hoofdstad Montevideo dat medicinale cannabis wordt opgenomen in het publieke gezondheidssysteem. Samen met bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathische geneeswijzen!

(advertenties)