(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vaak, heel erg vaak hoor je tegenstanders van coffeeshops beweren dat die alleen maar voor overlast zorgen. Vaak, veel te vaak wordt die onzin klakkeloos overgenomen door bange bestuurders en/of overbezorgde burgemeesters. Maar het kan anders zo blijkt in de Bijlmer, of Amsterdam Zuidoost zoals je tegenwoordig zegt. Na 2 jaar (!) proefdraaien is er geen enkele overklast vastgesteld en dus mag coffeeshop Roots nu definitief blijven.

 

Amsterdams blinde vlek

Het was lange tijd van de zotte: stadsdeel Zuidoost had geen enkele coffeeshop! En dat terwijl het toch een flink eind verwijderd is van het van coffeeshops vergeven centrum van Amsterdam, en er bijkans honderdduizend mensen wonen. Een schande inderdaad, maar gelukkig werd die vlek twee jaar geleden weggepoetst en mocht coffeeshop Roots de deuren openen.

Maar er werd door de overheid wel 1 strenge voorwaarde gesteld: de vergunning was vooralsnog voor de duur van 2 jaar. Als er in die periode overlast zou worden vastgesteld – gemeten door een onafhankelijk onderzoeksbureau – zou de stekker eruit getrokken worden en zou Zuidoost weer terug bij af, ofwel nul shops zijn.

Overlast, welke overlast?

Maar zie; ondanks dat hele volksstammen steevast te hoop lopen als er ook maar zoiets als een plan wordt aangekondigd voor de vestiging van een coffeeshop – en dat altijd met het argument OVERLAST – heeft dat onderzoeksbureau geen overlast kunnen vaststellen. En dat in de Bijlmer, pardon stadsdeel Zuidoost, waar toch zeker niet alleen maar lieverdjes wonen.

Nou weten wij dat als mede-cannabisliefhebbers natuurlijk al lang, dat een shop juist voor sociale cohesie en gezelligheid zorgt. Check dit vrolijke gedoe uit Roots anders maar eens:


Alleen maar nette mensen

Hoe dan ook, je zou kunnen stellen dat Amsterdam Zuidoost even fijntjes bewijst dat al dat gelul over overlast net zo’n onzin is als het wietverbod zelf. Hoog tijd dat daar nu ook eens een einde aan wordt gemaakt door verstandige mensen – maar dan moeten we die natuurlijk wel eerst op het Haagse pluche zien te krijgen.

Voor nu is het gevolg dat coffeeshop Roots een vergunning voor onbepaalde tijd mag aanvragen, zeg maar net als andere nette mensen…

(advertenties)