(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Nederlandse klimaat is vaak een grote uitdaging voor buitenwiet kwekers. Maar niet met Fast Bud Outdoor want daar heeft Spliff Seeds de wietsoort namelijk speciaal voor ontwikkeld. Fast Bud Outdoor begint al vroeg in het jaar te bloeien, en is ook nog extra snel klaar voor de oogst. Perfect voor een buitenkweek in ons koude kikkerlandje!

We hebben op CNNBS al vaker goede resultaten van deze wietsoort van Spliff Seeds laten zien. Neem bijvoorbeeld de mooie planten van @neighbourgrowofficials, of de mooie heerlijke wietvoorraad van Gweedo. Het zijn prachtige buitenwiet resultaten maar Fast Bud Outdoor is dan ook speciaal ontwikkeld voor het buitenleven in ons klimaat.

Early Pearl, Mexican Sativa en Californian Sativa

Fast Bud Outdoor is het resultaat van een jarenlange veredeling en strikt selectieproces. Door de snelle klassieker Early Pearl terug te kruisen met haar voorouders Mexican en Californian Sativa, werd ze gestabiliseerd en geoptimaliseerd voor het Nederlandse klimaat. Ze begint in de Lage Landen dan ook al aan het begin van augustus te bloeien, en dat is twee weken eerder dan de meeste andere wietsoorten. Dat niet alleen want deze snelle sativa is ook nog eens een kortbloeier en dus eerder klaar voor de oogst.

Als sativa dominante hybride heeft deze cultivar heerlijke kruidige en zoete smaken die doen denken aan mandarijnen, bloemen of peper, afhankelijk van het fenotype dat tot uitdrukking komt. Het effect houdt lekker lang aan en zorgt voor een sociale opgewekte high die medicinaal goed werkt tegen stress en neerslachtigheid.

Snel een grote oogst

Van alle Spliff Seeds wietsoorten voor een koel klimaat, levert Fast Bud Outdoor buiten de grootste toppen op, met ook nog eens een uitstekende blad-bud verhouding. In de praktijk betekent dat veel dikke toppen en weinig knipwerk aan een relatief hoge en wijd vertakte wietplant. Voor de beste resultaten plant je deze wietsoort buiten in de volle grond, waar ze werkelijk schittert en met gemak 3 meter hoog (en 2 meter breed) kan worden. In een pot zullen Fast Bud Outdoor planten daarentegen het snelste klaar zijn voor de oogst.

Fast Bud Outdoor toppen zijn doorgaans lang, gestrekt en luchtig genoeg om haar tegen toprot te beschermen. In de laatste vier weken van de bloeifase groeien de toppen het meeste, dus laat deze soort in september zeker niet uithongeren. Begin oktober kun je gaan oogsten maar laat haar nog twee weken langer staan als het weer het toelaat, want dan zullen de kristallen nog beter ontwikkelen.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Early Pearl, Mexican Sativa, Californian Sativa
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 tot 8 weken
  • Oogstmaand: eind september
  • Geur/smaak: bloemig, mandarijn, zoet, kruidig, pittig
  • Effect: opgewekt, sociaal, goed tegen stress en neerslachtigheid
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
(advertentie)