(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de politie niet meer met helikopters boven de Limburgse velden vliegt betekent dat natuurlijk niet dat er ook geen buitenwiet meer tussen de maïs wordt gezaaid. Kijk maar naar dit voorbeeld uit Venray van deze week…

Boeren anno 2017

Afgelopen week kwam in het nieuws dat 1 op de 8 boeren en tuinders in Noord-Brabant wel eens benaderd wordt door wiettelers (en xtc-fabrikanten, dat ook) om hun schuren, stallen en landerijen beschikbaar te stellen tegen leuke vergoedingen. In Limburg, dat andere deel van de zogeheten ‘wietschuur van Europa’ doen ze het anders: daar kwakken ze gewoon hun zaailingen tussen de maïsstengels zonder het eerst netjes te vragen.

Boer belt politie

Tenminste als we de politie in Venray en de ‘getroffen’ boer mogen geloven, want die laatste schakelde woensdag tenslotte zelf de politie in om melding te maken van wiet tussen zijn maïs op zijn perceel in Wanssum. Dat is ook slim van de boer, want voor je het weet word je als ‘medeplichtige’ ingerekend door de politie. Sterker nog, veel boeren in Limburg plaatsen een grote oranje boei op hun akkers om aan de autoriteiten te laten zien dat ze ‘meewerken’ aan de bestrijding van de illegale wietteelt en er alles aan doen om THC-vrij te boeren.

Boerendrones

De boeren in de provincie hebben zelfs uit eigen beweging drones ingeschakeld om vanuit de lucht naar de verboden vruchten te speuren, gekker moet het toch allemaal niet worden in dit land.

Nou is deze guerrilla-kweek hier in Wanssum niet gelukt, getuige de 139 planten die er uit de grond zijn getrokken en vernietigd door de blauwhemden:

Kortom, een mislukte buitenoogst. Jammer en op naar het volgende veld zullen we maar zeggen, met wat van die snelle autoflowers valt er misschien nog wat binnen te halen nietwaar…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)