(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Altijd lachen daar in Limburg. Als het niet om Wilders of Carnaval gaat, verzinnen ze zelf wel een stunt. Zoals de Limburgse Land en Tuinbouw Bond (LLTB), die zijn slogan ‘Anders Durven Doen’ waarmaakt en na het afhaken van de politiehelikopter zelf met drones op zoek gaat naar tussen de maïs verborgen wietperceeltjes!

‘Jacht op hennep’

LLTB opent jacht op hennep‘, kopt de website van de Limburgse boerenbond stoer. De reden ervoor is simpel: de politie vliegt niet langer boven de akkers in de provincie om wietplantages tussen de maïs op te speuren, omdat zij vindt dat ‘de overlast van hennepteelt in het buitengebied’ voldoende is teruggedrongen.

Dus dan doen de bange (voor de consequenties als je betrapt wordt met wiet op je velden) boeren het toch gewoon zelf! Enter de drones, die de LLTB wil gaan inzetten. We citeren de belangenvereniging voor het gemak maar even: ‘De LLTB opent met behulp van drones met ultra HD-camera’s de jacht op hennep. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. Leden met een drone die mee willen helpen, kunnen zich vanaf vandaag melden.’

Rechtse politiek is boos

Hoppa, dat moet wel storm gaan lopen, want welke zichzelf respecterende Limburgse boer heeft er anno 2017 nou géén drone op het erf geparkeerd staan?!

Maar eerst nog even terug naar het stoppen van de helikoptervluchten van de blauwhemden, wat trouwens doodleuk al vorig jaar is ingezet zoals nu blijkt. Een besluit ook waar de rechtse politieke partijen in Den Haag – Wilders met zijn PVV voorop, gesteund door CDA en SGP – zich heel boos over maken.

Zo boos – ‘Boeren worden in het nauw gedreven en moeten nu zelf de hennepmaffia ontmaskeren’, gilt het CDA – dat ze zelfs een heus spoeddebat over de kwestie hebben aangevraagd. Wat een land toch ook hè?

LLTB: ‘Alle akkers hennepvrij’

Hoe dan ook, LLTB-voorzitter Léon Faassen is geen man om bij de pakken neer te zitten. ‘Dit is voor ons de reden om de handschoen op te pakken en zelf vanuit de lucht controles uit te voeren. We zijn heel content met de resultaten die we de afgelopen jaren samen met de politie en andere partners hebben bereikt, maar voor ons is het nog niet klaar. We willen alle akkers hennepvrij en daar gaan we samen met onze leden voor zorgen.”

Waarna er nog wat meer stoere praat volgt over ‘ultra HD-camera’ en zo. De LLTB roept leden op die zelf één of meerdere drones hebben zich te melden bij de belangenorganisatie voor Limburgse boeren en tuinders. “Met één drone wordt het een lange zoektocht, want we hebben naar verwachting ruim 500 percelen te controleren. Maar vele drones maken licht werk, zullen we maar zeggen.’

Alle akkers hennepvrij, wat een gelul. OP ALLE AKKERS HENNEP, dat zou een stuk beter zijn voor mens, milieu en dier!

[openingsfoto:  Roxana Gonzalez/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)