(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ai, dat is nu toch weer zowel wreed als jammer daar in natuurgebied de Slikken van Flakkee. Terwijl we al halverwege augustus zitten, de zomer afgelopen weken flink zijn best deed en buitenwiet dus vrolijk richting de finish sprint, worden liefst 1.036 dames genadeloos gekortwiekt door keihard overheidsoptreden.

Slikken en schorren

Het eerste wat je nu denkt is waarschijnlijk: wtf zijn de Slikken van Flakkee dan weer? Welnu, daarvoor hebben we Wikipedia nietwaar. En die zeggen dit: ‘De Slikken van Flakkee vormen de natuurlijke overgang van het water van de Grevelingen naar het eiland Goeree-Overflakkee tussen Goedereede en Herkingen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het totale gebied bestaat uit ca. 1500 hectare slikken en schorren, en uit 1250 hectare water dat ondieper is dan 2,5 meter’.

Slikken en schorren, dat klinkt behoorlijk Suske en Wiske. Maar dit is een site over wiet en dus gaat het over wiet. Best veel wiet in dit geval zelfs, want we praten over 4 verschillende plantages met meer dan duizend wietplanten en dat halverwege augustus zoals gezegd, dus het zijn geen kleine zaailingen meer ook natuurlijk.

Zagen in het bos

De reden van het anti-cannabis overheidsoptreden in het Natura 2000-gebied, is weer dezelfde als altijd: een melding bij Misdaad Anoniem. Nu eens niet eentje over stankoverlast, maar ‘over het geluid van kettingzagen in een natuurgebied’, zoals het Algemeen Dagblad meldt.

Zaaggeluiden in een bos? Gekker moet het niet worden natuurlijk, en dus togen medewerkers van Staatsbosbeheer in eendrachtige samenwerking met politieagenten van het korps in Haringvliet richting de Slikken van Flakkee. En wat treffen ze daar vorige donderdag ‘diep in het bos’ aan?

Geen zagende kabouters maar vier wietveldjes, of hennepplantages zoals de politie ze noemt. ‘Middels kettingzagen was er een gedeelte van het bos gerooid wat grote schade tot het gevolg heeft voor het reservaat’, schrijft de Politie Haringvliet op haar Facebook.

Om vervolgens – ‘na overleg met het Openbaar Ministerie’ – pas écht te beginnen met slopen, waarbij alle 1.036 vrouwelijke bewoners van genoemde plantages een voortijdige en volstrekt roemloze dood sterven…

(advertenties)