(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gezegde luidt dat je nooit te vroeg kunt beginnen met leren. Of zoiets. Dat heeft een 16-jarige knul uit Deurne – in België, stadsdistrict van Antwerpen – zich terdege in de nog prima functionerende oren geknoopt. Jammer alleen dat hij zich toch laat betrappen door Oom Agent bij het edele vak der cannabis distributeurs.

Pizza speciale op zondag

Hoewel Antwerpen opnieuw een brandhaard voor het coronavirus is en de stad zucht onder strenge lockdown maatregelen, gaan het blowen en de handel in blowmaterialen natuurlijk gewoon door. Geheel en al illegaal uiteraard, want we zitten in België. Maar desalniettemin slaan we toch altijd als een hongerige drugshond aan op een nieuwskop als deze op de site van ATV: ‘Pizzabezorger met cannabis in onderbroek‘. Watskeburt?

Afgelopen zondag, de pizzadag bij uitstek natuurlijk, liep een jongeman van 16 jaar in het snotje van de flikken ter hoogte van het Molenveld in Deurne. Nou ja lopen… hij zat meer op een scooter, hét vervoersmiddel voor alle al dan niet minderjarige dealers maaltijdbezorgers wereldwijd. Onze hoofdpersoon liep/reed zich in het politieoog omdat hij zich zenuwachtig gedroeg. Zal je altijd zien dat er juist dan wat gebeurt.

Vluchten en vallen

En krek zo ging het. “Hij was de hele tijd op z’n gsm bezig en maakte contact met een pizzakoerier op een bromfiets. Er werd een en ander uitgewisseld, maar geen pizza’s”, zo meldt de politie droogjes.

Nadat de twee zestienjarigen zich van elkaar hadden losgewrikt, besloot het wijkondersteuningsteam toe te slaan met een controle. De klant brak onmiddellijk en bekende dat ie drugs (cannabis, niet schrikken) had gekocht van zijn leeftijdgenoot.

Pizza en/met wiet… wie wil dat nou niet? [beeld: ProStockStudio/Shutterstock]

De pizzakoerier echter had begrijpelijkerwijs weinig zin in een controle door Oom Agent en hij besloot er spontaan maar eens vandoor te gaan. Die vlucht verliep helaas niet bijster succesvol, zo leren wij wederom van de Antwerpse dienders: “Hij glipte met zijn bromfiets tussen een dienstwagen en een doorgang. Een inspecteur kon de man tegenhouden waardoor de politieman en de bromfietser op de grond belandden.”

Uitbezorgd

Hoe symbolisch allemaal weer, nietwaar? Eenmaal van de grond opgepikt en ondersteboven gehouden viel er een en ander uit de 16-jarige. Wij noemen met name contant geld, een mobiele telefoon en in het bijzonder acht pakjes wiet. Die gripzakjes bleken trouwens op een aparte manier gestashed  te worden: in de onderbroek van de jonge ondernemer!

Helaas voor hem levert zijn jonge leeftijd hem weinig voordeel op bij de autoriteiten. Nadat de politie hem arresteerde – en bij de knul thuis nog wat extra wiet en verpakkingsmateriaal aantrof – mocht onze bijklussende pizzakoerier op bevel van de jeugdrechter linea recta door naar een ‘gesloten instelling’…

[openingsbeeld: Nadia Snopek/Shutterstock]
(advertenties)