(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Lopik, wat je misschien door de kop boven dit artikel zelf ook al verwacht had. Want zinderende zomerhitte of niet, onze politie staat altijd paraat om keihard op te treden tegen mensen die duivelse misdaden planten kweken. En in Lopik presenteren ze dat onder hashtags als #drugs en #verslaving.

Lopik staat voor paal

Wat kunnen we vertellen over de gemeente Lopik, behalve dat die een kleine 15k inwoners telt en in de provincie Utrecht ligt? Niet veel soeps eigenlijk. Of het moet zijn dat ze er het vierde hoogste gebouw (nou ja gebouw) van Nederland bezitten: de Meetmast Cabauw, ook wel KNMI-mast Cabauw genoemd. Opgetrokken in 1972 en zomaar even 213 meter hoog, die fiere paal.

Echt spannend echter wordt het in Lopik – het gelijknamige dorp in de gemeente – op de grond, want daar kwam de politie maandag bij het beginvan de werkweek gelijk keihard in actie. Tegen plantjes natuurlijk, wat dacht jij?

776 slachtoffers in de bloedhitte

De actie, waarvoor de Politie Lopik ook een hele trits andere instanties hartelijk bedankt, kost uiteindelijk 776 wietplantjes de kop. Letterlijk, want zoals jullie weten gaat alle THC-houdende pracht en praal rücksichtlos door de versnipperaars van destructiebedrijven, die zodoende een fijn graantje meepikken van de nog immer voortwoekerende Hollandse Hennepoorlog. Wat heet, het ruimbedrijf in kwestie krijgt zelfs een extra pluim van de Politie Lopik. Omdat het zo heet is.

Tja, zo komen we er wel met z’n allen in dit kikkerlandje… We hebben niet eens meer zin om op die belachelijke hashtags van de Politie Lopik terug te komen. Komt die ondermijning tweet!

(advertenties)