(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waarschijnlijk weten jullie het wel uit eigen ervaring, maar het is toch altijd leuk als de wetenschap het even bevestigt: cannabis zorgt voor betere seks! Met name vrouwen kunnen profiteren van de voordelen van THC, CBD et cetera, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het vakblad ‘Sexual Medicine’.

Vrouwen en wietgebruik

De titel van het Amerikaanse wetenschappelijke onderzoek dat op 23 juli werd gepubliceerd is niet erg opwindend: ‘Assessment of the Association of Cannabis on Female Sexual Function With the Female Sexual Function Index‘. Maar de boodschap is dat dus wél; het blijkt dat regelmatig wiet gebruiken voor veel meer stoom tussen de lakens zorgt bij de dames. En dan hebben wij het hier voor de verandering dus eens niet over je max 5 wietplanten, haha.

Nee, de meerderheid van de vrouwen (54,7%) uit het onderzoek zijn tussen de 30 en 49 jaar oud. Meer dan 80 procent van hen heeft een relatie of is getrouwd. Van alle vrouwen gebruikt 72,8% meer dan zes keer per week cannabis, over het algemeen door die op te roken.

Wiet en de Female Sexual Function Index

Uit de studie blijkt dat vrouwen die op regelmatige basis cannabis consumeren rapporteren dat zij betere orgasmes hebben, een hogere mate van opwinding ervaren en meer algemene seksuele bevrediging hebben. En denk nu niet dat het Wit-Russische prutsers waren die dit onderzoek uitvoerden; onder de wetenschappers zitten leden van de urologie afdeling van het befaamde Stanford Medical Center. 

De deelnemende vrouwen – 452 stuks in totaal – werden geworven via een keten van marijuana retail stores, ofwel de Amerikaanse variant op onze coffeeshops. Aan hen werd gevraagd om de Female Sexual Function Index (FSFI) in te vullen, een wetenschappelijk erkend vragenformulier dat is ontworpen om de seksuele activiteiten van de voorafgaande maand in kaart te brengen. De vrouwen moeten 6 specifieke categorieën beoordelen: verlangen, opwinding, lubricatie (hoe nat word ik), orgasme, bevrediging en pijn.

Cannabis zorgt voor meer bevrediging, orgasmes en verlangens

Over het algemeen kun je stellen: hoe hoger de FSFI-score des te beter de seksuele functies. Een lage(re) score kan wijzen op seksueel disfunctioneren. De onderzoekers vergeleken vervolgens hoe vaak iemand wiet gebruikt met de individuele FSFI-scores. Conclusie? Vrouwen die vaker high/stoned worden rapporteren vaker dat ze in bed een betere tijd hebben!

“Onze resultaten demonstreren dat een verhoogde frequentie van cannabisgebruik geassocieerd wordt met verbeterde seksuele functies en verband houdt met toegenomen bevrediging, orgasmes en seksuele verlangens”, zo schrijven de auteurs van de studie.

Meer blowen betekent minder seksuele disfunctie

Bovendien stelden de onderzoekers ook vast dat meer frequente wietconsumptie verband houdt met minder gevallen van seksuele disfunctie. Daarbij rapporteerde een subgroep van de vrouwelijke blowers dat ze minder pijn ervaren gedurende de seks.

“Wij vonden een dosis-afhankelijke relatie tussen verhoogde cannabis consumptie en verminderde kans op vrouwelijke seksuele disfunctie”, aldus de researchers. Voor elke extra stap in ‘cannabis use intensity’ nam de kans op het melden van vrouwelijke seksuele disfunctie af met 21 procent.

Soort wiet en consumptiemethode maken niet uit

Volgens de onderzoekers maakt het voor de seksuele prestaties niet uit welke soort cannabis je consumeert. Ook de methode van consumptie beïnvloedt de resultaten in bed niet. Wat de researchers dan weer niet helemaal zeker weten, is waarom wiet verband houdt met betere seks. Ze wijzen er op dat de drug er voor kan zorgen dat vrouwen minder gespannen en meer relaxed zijn – wat vaak leidt tot een betere ervaring tussen de lakens.

“Omdat veel patiënten cannabis gebruiken om angsten te verminderen”, zo stelt het rapport, “is het mogelijk dat een afname van angst/nervositeit in combinatie met seksueel gedrag zou kunnen leiden tot verbeterde bevrediging, orgasme en verlangen.”

LEES OOK:  Blowende koppels hebben meer seks en minder ruzie!

[foto’s: Canna Obscura/Shutterstock]
(advertentie)