(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vergeet die Russische president Poetin en zijn ‘succesvolle corona vaccin’. Voor echte hoop op een eventuele oplossing voor het covid-19 geweld moeten we eerder naar Australië, waar het farmaceutische bedrijf MGC Pharmaceutical veelbelovende resultaten boekt met haar cannabismedicijn ArtemiC.

Biopharmabedrijf MGC Pharmaceuticals Ltd.

Overal ter wereld zoeken wetenschappers koortsachtig naar een vaccin of medicijn tegen het covid-19 virus dat nog steeds huishoudt op aarde. Ook in de cannabisindustrie ziet men mogelijkheden, want wiet is nu eenmaal een bijzonder veelzijdig medicijn gebleken en waarom zouden de (phyto)cannabinoïden – werkzame stoffen in cannabis – niet ook effectief kunnen zijn tegen een nieuw sarsvirus?

Uit Australië bereikt ons positief nieuws omtrent een mogelijk cannabismedicijn tegen corona. ‘Could MGC Pharmaceuticals hold the treatment for COVID-19?’ schrijft de zakenkrant The Market Herald afgelopen week. Het beursgenoteerde MGC Pharmaceuticals Ltd. is een Israëlisch-Europees biopharma/mediwiet bedrijf dat als slogan hanteert: ‘supplying GMP Phytocannabinoid derived medicines to patients globally’. Het is actief in Europa, Noord-Amerika en dus ook in Australasia.

Ook op hun eigen website kondigt MGC Pharma het nieuws aan: ‘In-Vitro Study Confirms Effectiveness of ArtemiC on Human Immune Cells to Inflammatory Stimuli‘.

 

Geplaatst door MGC Pharmaceuticals op Donderdag 13 december 2018

Is cannabis mondspray het medicijn tegen covid-19?

Hun medische phytocannabinoid-derived mondspray ArtemiC zou dus wel eens een effectief medicijn kunnen blijken tegen covid-19. Het bedrijf heeft het definitieve rapport binnen met de resultaten van laboratoriumtests en die uitslagen tonen aan dat ArtemiC in staat is om de functie van menselijke immuuncellen te veranderen als antwoord op ontstekingen.

Het testen is uitgevoerd door een onafhankelijk klinisch researchlab in Israël: MyPlant Bio. De vraag daarbij was: welk effect heeft ArtemiC op de respons van menselijke peripheral blood mononuclear cells ofwel perifeer bloed mononucleaire cellen (PBMC) op ontstekingsprikkels?

De positieve effecten van de cannabis mondspray ondersteunen het idee dat ArtemiC een positieve uitwerking kan hebben op mensen die lijden aan een zogeheten ‘cytokinestorm’. Dat is eenvoudig gesteld een hysterische overreactie van je immuunsysteem en het speelt een belangrijke rol in de klinische achteruitgang van mensen die getroffen worden door covid-19.

Door de ernstige overreactie laat het lichaam veel te veel en veel te snel cytokines (B- en T-cellen ofwel afweersysteemmoleculen) in het bloed vrij. En dat is weer de belangrijkste reden voor het voorkomen van het Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) – de voornaamste doodsoorzaak onder covid-19 patiënten.

Klinische proeven komen eraan

Op dit moment bereidt MGC Pharma preklinische studies voor parallel met de klinische proef die natuurlijk ook nog gehouden moet worden. Want petrischaaltjes in het lab zijn niet 1-op-1 te vergelijken met menselijke lichamen. De focus van het programma is om aan te tonen dat ArtemiC als coronamedicijn veilig is. Ook wordt er naar mogelijke (giftige) bijwerkingen en het mechanisme van het medicijn gekeken.

Het bedrijf verwacht ook elk moment de eerste resultaten van covid-19 patiënten in de zogeheten Fase 2 Klinisch Onderzoek. Managing director Roby Zomer van MGC Pharma: “Wij zijn erg verheugd om deze resultaten bereikt te hebben, die in lijn zijn met de eisen van de FDA (de strenge Amerikaanse medicijnenwaakhond Food and Drug Administration, red.) aan covid-19 studies. Ze leveren belangrijke data op voor de opzet van de nu volgende klinische proeven.”

Of het daadwerkelijk iets wordt met de cannabis mondspray moeten we afwachten. Na bekendmaking van de tussentijdse resultaten knalde de beurskoers van MGC Pharma in ieder geval wel omhoog met ruim 18% op één dag…

(advertenties)