(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zomerhitte doet gekke dingen met de mensen. Beetje de brandkranen opendraaien, wat lopen rellen met de mobiele eenheid. Of je bent zó ontevreden over een wietaankoop dat je compleet doordraait en uit woede het huis van je dealer in de brand jaagt… dat kan natuurlijk ook!

Zomer in North Carolina

Het moet niet veel gekker worden, denk je soms als je hoort hoe mensen tekeer gaan als het ook maar een klein beetje tegenzit. Neem deze ‘mad man’ uit de Amerikaanse staat North Carolina. In de plaats Wilmington aldaar ging de 30-jarige Ryan Michael Stiles vorige week nogal bruut en vooral oververhit te werk. En dat allemaal en uitsluitend omdat meneer niet tevreden was over de aankoop van wat… wiet.

Man met benzine

Midden in de nacht nog wel, om een uurtje of drie. Komt deels doordat (recreatieve) wiet in North Carolina nog niet legaal is en de (ver)kopers dus graag buiten beeld blijven. Dat is in dit geval dat zich afspeelt aan het 4400 block op Randall Parkway helaas niet gelukt.

Het Wilmington Police Department kreeg deze bewuste vrijdagnacht namelijk diverse meldingen binnen dat een man probeerde om een woning in de fik te steken met benzine. En verdomd als het niet waar is, toen de agenten ter plekke kwamen stelden ze ‘some visible fire damage’ vast en dat was reden om ‘een onderzoek te starten’.

Bekennen en ontkennen

Nadat de cops met enkele aanwezige getuigen hadden gepraat, konden ze vrij snel uitvogelen waar de verdachte – Ryan Michael Stiles dus – zich ophield: vlakbij de crime scene. Jazeker, politieagenten zijn nu eenmaal niet voor een kleintje vervaard.

Meneer de brandstichter werd vanzelfsprekend even verplaatst naar het politiebureau, waar hij tegen agenten vertelde dat ‘hij probeerde om wiet te kopen en boos was geworden omdat hij het gevoel kreeg dat ie werd afgezet’. Inderdaad, dat lees je goed. Maar onze Ryan ontkende tegelijkertijd glashard dat hij iets met de brandstichting van doen had.

Serie aanklachten

Of Ryan ermee weg komt is de vraag die een rechter later mag beantwoorden. Vooralsnog heeft meneertje alvast een fijne serie aanklachten aan zijn ontevreden wietbroek hangen: eerstegraads brandstichting, het verbranden van persoonlijke eigendommen (van iemand anders dan hemzelf uiteraard) plus 2 gevalletjes van ‘injury to real property’ (haha).

Ho ho, we zijn er nog niet. Ryan wordt ook beschuldigd van het aanvallen van een politieagent, kwaadaardig gedrag door een gevangene en het zich verzetten tegen een ambtenaar. Geen wonder dat de borgsom voor de boze wietklant is vastgesteld op 200.000 dollar…

[illustratie: selivanoff1986/Shutterstock]
(advertenties)