(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tientallen jaren was Nederland een lichtend voorbeeld in de (cannabis)wereld, met ons gedoogbeleid en natuurlijk de gastvrije coffeeshops. Maar dat imago ligt inmiddels volledig aan gruzelementen. Wat heet; nadat de politie in het Limburgse Susteren een wietkwekerij oprolde en dat op Instagram met het klootjesvolk deelde, reageerde ene Harry woedend en sprak schande van Nederland. En Harry is nota bene een… Duitser!

Nederland is klikkampioen

Het overgrote deel van alle opgerolde wietkwekerijen in ons land is te wijten aan verraad. Oftewel: een bange, jaloerse of belachelijk brave burger die – lekker anoniem – de kliklijn Meld Misdaad Anoniem belt. Vervolgens is het voor de politie natuurlijk een koud kunstje om de handel op te doeken.

Nou worden wij en jullie waarschijnlijk daar nog wel een beetje boos om, maar het gebeurt zo ontzettend vaak dat schouderophalen wellicht ook steeds vaker plaatsvindt. We accepteren het noodgedwongen maar als een noodzakelijk kwaad dat rondgaat in de cannabis scene. Nou ja, over naar Limburg!

189 wietplanten overleven de zomer niet

Afgelopen maandag was het daar weer eens prijsschieten. De Politie Basisteam Echt kon het uiteraard niet nalaten om het succes in de wietoorlog op Instagram uit te venten. “Vandaag troffen collega’s van het verdovende middelen team een hennepkwekerij aan in een woning aan de Oude Rijksweg Noord te Susteren. In de kwekerij stonden 189 planten”, lezen we.

De rest ken je wel: planten en kweekapparatuur in beslag genomen om te worden vernietigd. En de teler van dienst, in dit geval een 37-jarige man uit Puth, wordt gearresteerd. Hij mag zich wellicht verheugen op een aantal maanden dakloosheid, eveneens naar goed Nederlands gebruik.

Der Harry wordt gek

Maar waar wij ietwat verontwaardigd of zelfs schouderophalend verdergaan met water geven of het voeden van onze dames, daar wordt ene harry22522hotmail.de helemaal gek van de alledaagse Nederlandse cannabiswaanzin.

Nu is dat zowel te prijzen (Harry heeft nog genoeg pit en woede in zich om ertegenin te gaan) als enigszins deprimerend (hebben wij echt een Duitser nodig om ons op het falende drugsbeleid te wijzen).

Kortom, check dit screenshot van een reactie van de Duitse Harry op het ontmantelen van deze Limburgse wietplantage. En als aanvullend advies: denk dit keer eens goed na aan wie jij je stem geeft bij de Tweede Kamer-verkiezingen in november…

(advertentie)